BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
NIEUWSARCHIEF
Strontrace weer van start Afdrukken E-mail
WARMOND, 18 oktober 2015 – zo'n vijftig klassieke zeilschepen varen maandag weer van Workum naar Warmond voor de jaarlijkse Strontrace. Om 13.00 uur lost Reid de Jong, initiator van de wedstrijden, voor het eerst in jaren weer zelf het startschot in de havenkom van Workum.
Lees meer...
 

'Gemeente had crisisopvang vluchtelingen moeten voorbereiden' Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 17 oktober 2015 - De gemeente had al lang voorbereidingen moeten treffen voor crisisopvang van vluchtelingen. Er had daardoor overleg met de inwoners kunnen plaatsvinden. De komst van de vluchtelingen donderdagnacht zou dan voor omwonenden geen totale verrassing zijn geweest. Dat zegt een aantal Voorhouters die vrijdagavond de informatieavond in het gemeentehuis bezocht. Burgemeester Carla Breuer zegt dat de inwoners wel betrokken zullen worden bij een besluit over tijdelijke huisvestingslokaties voor meer dan 100 asielzoekers met een verblijfsvergunning. Foto's Gemeente Teylingen.
Lees meer...
 
Gemeente en Ex-Voto leggen geschil over afgelasten feest bij Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 16 oktober 2015 - De vrijwilligers van jongerencentrum Ex-Voto zijn teleurgesteld dat hun hardcore feest Hard Magni zaterdag niet doorgaat vanwege de opvang van vluchtelingen op het terrein van sporthal De Tulp en Ex-Voto. Vrijwilliger Thomas Heijkoop legde vrijdagavond tegenover burgemeester Carla Breuer uit dat de plotselinge ontruiming van Ex-Voto een koude douche was na maanden van voorbereidingen. Heijkoop maakte ook excuses dat de vrijwilligers donderdagavond onrust hebben veroorzaakt bij de aankomst van de asielzoekers. Breuer accepteerde de excuses en zegde toe in gesprek te gaan over de geleden schade en het faciliteren van een nieuw feest. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Teylingers leveren een berg kleding en speelgoed in voor vluchtelingen Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 16 oktober 2015 - Voor de gemeentewerf in Voorhout is het vrijdag een komen en gaan van mensen die kleding en speelgoed komen brengen voor de vluchtelingen. Binnen sorteren zo'n 20 vrijwilligers de ingeleverde spullen. Medewerkers van de gemeente vervoeren de kleding, speelgoed en dekens met busjes naar sporthal De Tulp. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Gemengde reacties op komst vluchtelingen Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 16 oktober 2015 - De tijdelijke opvang van 150 vluchtelingen in sporthal De Tulp roept gemengde reacties op in Voorhout. Een groep jongeren is donderdagavond voorafgaand aan de aankomst van de vluchtelingen tegengehouden door de politie. Het gemeentehuis was vrijdagochtend beklad met stickers met de tekst 'no refugees'. Vele andere inwoners dragen de vluchtelingen een warm hart toe. Na een oproep van de gemeente werd er donderdagavond en vrijdag een enorme hoeveelheid kleding, dekens en speelgoed afgeleverd op de gemeentewerf. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Teylingen vangt vanaf vanavond 150 vluchtelingen op in De Tulp Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 15 oktober 2015 - De gemeente Teylingen vangt vanaf vanavond 150 vluchtelingen op. De eerste zes dagen vindt de opvang plaats in sporthal De Tulp in Voorhout, daarna zes dagen in sporthal De Waterkanten in Lisse. Daarmee geven de gemeenten gehoor aan een verzoek voor crisisopvang van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De gemeente zegt dat het verzoek pas laat vandaag bekend is geworden. De omwonenden worden vanavond per brief op de hoogte gesteld. Foto Carla Beuer.
Lees meer...
 
Gemeenteraad voor Ondernemersfonds Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 14 oktober 2015 - De gemeenteraad lijkt op 29 oktober in meerderheid voor een Ondernemersfonds in Teylingen te gaan stemmen. Bij behandeling in de commissie Bestuur, Financiën en Toerisme was woensdagavond alleen Trilokaal tegen een Ondernemersfonds. Het fonds wordt gevuld door de OZB voor niet-woningen voor gebruikers en eigenaren totaal 50 euro per 100.000 euro WOZ waarde te verhogen. De ondernemers zijn sterk verdeeld over het fonds: de Teylinger Ondernemersvereniging (TOV) is in kleine meerderheid voor. Tegenstanders hebben zich verenigd in de Vrije Ondernemers Teylingen (VOT).
Lees meer...
 
Inwoners moeten zelf op pad met vuilniszak Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 13 oktober 2015 - Inwoners moeten restafval in de toekomst zelf naar centrale ondergrondse containers brengen. De vuilniswagen komt alleen nog gescheiden afval zoals plastic, papier en glas ophalen. Het college wil hiermee de 213 kilo restafval, die nu jaarlijks per inwoner in de vuilniszak belandt, terugbrengen naar minder dan 100 kilo.
Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 322 - 428 van 9377

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs