BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
NIEUWSARCHIEF
Vluchtelingen vertrekken naar Lisse Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 21 oktober 2015 - De 140 vluchtelingen die de afgelopen week in sporthal De Tulp verbleven zijn vanmiddag vertrokken naar Lisse. De kinderen van de vluchtelingen zagen er, ondanks de toestand waarin zij zich bevinden, bij het vertrek opgewekt uit. Het gemeentebestuur van Teylingen is onder de indruk van de tomeloze inzet van vrijwilligers, hulporganisaties, bedrijven, de medewerkers van de ISD en de medewerkers van de gemeenten Teylingen, Hillegom en Lisse. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

Teylingen zoekt tijdelijke huisvesting voor 135 asielzoekers Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 21 oktober 2015 (update) - Teylingen moet in 2016 ongeveer 115 tot 135 statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) voorzien van woonruimte.  Hiervoor kunnen ook onorthodoxe woonvoorzieningen zoals containerwoningen of daarvoor omgebouwde kantoorgebouwen worden gebruikt. Ook woningzoekenden uit de gemeente kunnen gebruik maken van een beperkt aantal van deze tijdelijke woonruimten. Op woensdag 28 oktober organiseert de gemeente Teylingen een bijeenkomst voor inwoners en ondernemers.
Lees meer...
 
Drie gewonden bij aanrijding met scooter Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 19 oktober 2015 – Een scooterrijder heeft maandagavond op de Van Pallandtlaan in Sassenheim twee vrouwen aangereden. Zowel de vrouwen als de bestuurder van de scooter zijn hierbij gewond geraakt. Verschillend ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen.  De helikopter vloog weer terug voor hij kon landen.
Lees meer...
 
Veiligheid in Voorhout na een hel in Syrië Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 19 oktober 2015 – Abeer en Rawnak, twee Syrische vrouwen, beleefden de afgelopen vier jaar de donkerste dagen van hun leven. Tijdens de burgeroorlog moesten zij vrezen voor hun leven en dat van hun kinderen. De keuze was: Vechten voor het al-Assad regime of gedood worden als tegenstander. Na een barre tocht met een boot over de Middellandse zee, te voet en met busjes door Europa zitten ze nu in Voorhout. Inmiddels is er weer ruimte voor een glimlach: “Ik voel mij hier goed en veilig”. Foto: Tolk Assia van Leeuwen – Bounecout vertaalde het verhaal van Abeer en Rawnak. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
18 misdrijven per 1000 inwoners in Teylingen Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 19 oktober 2015 – In de gemeente Teylingen zijn in de eerste helft van 2015 18 misdrijven per 1000 inwoners gepleegd. Dat blijkt uit een onderzoek van de NOS op basis van gegevens van de politie. Het meeste voorkomende misdrijf in Teylingen bestaat uit vernielingen. Daar werden in de eerste 6 maanden van dit jaar 69 gevallen van gerapporteerd. Diefstal uit een motorvoertuig kwam 51 keer voor en diefstal of inbraak uit een woning 46 keer.  Bij bedrijven gebeurde dit 24 keer. (Afbeelding: NOS)
Lees meer...
 
Strontrace weer van start Afdrukken E-mail
WARMOND, 18 oktober 2015 – zo'n vijftig klassieke zeilschepen varen maandag weer van Workum naar Warmond voor de jaarlijkse Strontrace. Om 13.00 uur lost Reid de Jong, initiator van de wedstrijden, voor het eerst in jaren weer zelf het startschot in de havenkom van Workum.
Lees meer...
 
'Gemeente had crisisopvang vluchtelingen moeten voorbereiden' Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 17 oktober 2015 - De gemeente had al lang voorbereidingen moeten treffen voor crisisopvang van vluchtelingen. Er had daardoor overleg met de inwoners kunnen plaatsvinden. De komst van de vluchtelingen donderdagnacht zou dan voor omwonenden geen totale verrassing zijn geweest. Dat zegt een aantal Voorhouters die vrijdagavond de informatieavond in het gemeentehuis bezocht. Burgemeester Carla Breuer zegt dat de inwoners wel betrokken zullen worden bij een besluit over tijdelijke huisvestingslokaties voor meer dan 100 asielzoekers met een verblijfsvergunning. Foto's Gemeente Teylingen.
Lees meer...
 
Gemeente en Ex-Voto leggen geschil over afgelasten feest bij Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 16 oktober 2015 - De vrijwilligers van jongerencentrum Ex-Voto zijn teleurgesteld dat hun hardcore feest Hard Magni zaterdag niet doorgaat vanwege de opvang van vluchtelingen op het terrein van sporthal De Tulp en Ex-Voto. Vrijwilliger Thomas Heijkoop legde vrijdagavond tegenover burgemeester Carla Breuer uit dat de plotselinge ontruiming van Ex-Voto een koude douche was na maanden van voorbereidingen. Heijkoop maakte ook excuses dat de vrijwilligers donderdagavond onrust hebben veroorzaakt bij de aankomst van de asielzoekers. Breuer accepteerde de excuses en zegde toe in gesprek te gaan over de geleden schade en het faciliteren van een nieuw feest. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 643 - 749 van 9701

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs