BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
NIEUWSARCHIEF
Subsidieverordening naar Sassenheims model Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 14 maart - De nieuwe subsidieverordening voor de gemeente Teylingen zal worden gemaakt met de oude verordening van Sassenheim als uitgangspunt. Hier is voor gekozen omdat die van Sassenheim het meest recent was, aldus wethouder Wim Hollart dinsdagavond in de commissie Welzijn. De nieuwe verordening zal binnenkort in de inspraak komen, waarna deze in september in de gemeenteraad vastgesteld moet worden.
Lees meer...
 

Reddingsactie voor kat op het dak Afdrukken E-mail
 Image
SASSENHEIM, 14 maart - Een kat die op het dak van een rij huizen in de Nicolaas Damesstraat was geklommen was aanleiding voor een reddingsactie van de brandweer uit Sassenheim en Lisse. Op de foto vanaf linksboven met de klok mee:

  • Een brandweerman op de ladderwagen van de brandweer uit Lisse probeert de kat van het dak af te halen.
  • De kat ziet alle aandacht niet zitten en rent naar de andere kant van het huizenblok en hangt daar even aan de rand van het dak.
  • De kat laat zich vallen op een lager gelegen plat dak.
  • De brandweer uit Sassenheim controleert of de kat gewond is, maar het beestje is al lang vertrokken.

(foto's: Edwin van der Wijngaard)

 
Ontsnapte gevangene weer achter de tralies Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 14 maart - De ontsnapte gevangene uit jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim zit weer achter de tralies. Hij werd dinsdagochtend om half 10 opgepakt dankzij een oplettende burger. De politie kreeg een melding binnen van iemand die de jongen langs de spoorlijn bij Lisse had zien lopen, meldt RTV West. Dit spoor van Leiden naar Haarlem loopt in Sassenheim vlak langs de gevangenis (zie satellietbeeld). Bekijk ook de reportage van TV West.
 
Ontsnapping uit jeugdgevangenis Sassenheim Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 14 maart - Uit jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim is dinsdagmorgen vroeg een gevangene ontsnapt. De politie is om 2.15 uur in de omgeving een grote zoekactie begonnen met behulp van een helikopter en politiehonden. Een woordvoerder kon niet vertellen om wie het gaat en waarvoor de ontsnapte gevangene vastzit.

De ontsnapte jongen heeft een stoeltje los weten te wrikken en daarmee een ruit ingeslagen en een tralie verbogen. Vervolgens is hij via een dak ontsnapt.

Sensoren en camera's registreerden de jongen toen hij eenmaal buiten zijn cel was. Volgens gevangenisdirecteur R. de Bruijn ging het allemaal in razend tempo. Toegesnelde bewakers zagen de gevangene nog op de parkeerplaats, maar waren te ver weg om hem in de kraag te vatten. Eenmaal buiten het terrein van de instelling vervalt de bevoegdheid van bewakers om een gevangene op te pakken en neemt de politie het over.

Hoewel agenten 'binnen enkele minuten' ter plaatse waren konden ze hem niet vinden. De politie startte een zoektocht met onder meer een helikopter. De Bruijn kan niet zeggen waarvoor de jongen is veroordeeld en of hij gevaarlijk is.

Lees meer...
 
De Columbiaan 3e bij de Speedoclubmeet finale Afdrukken E-mail
Image
VOORHOUT, 13 maart – Afgelopen zaterdag werd in Amsterdam (het Sloterparkbad) de landelijke finale gehouden van de Speedo clubmeet (minioren tot en met 12 jaar). Deelnemers waren de 20 beste  verenigingen uit de regionale voorrondes waarvoor De Columbiaan uit Voorhout zich had geplaatst als beste van de kring Gouwe Rijnstreek. Met een bijna volle bus (ruim 80 personen) werd als team de reis naar Amsterdam gemaakt.

Lees meer...
 
PvdA Teylingen heeft een nieuw bestuur Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 13 maart - Het bestuur van de PvdA, afdeling Teylingen, is na de ledenvergadering van 7 maart jl. drastisch gewijzigd. In de drukbezochte vergadering werden onder leiding van Kees de Jong drie nieuwe bestuursleden voorgesteld en verkozen. Nieuwe voorzitter van de afdeling is Peter van Born, Salesmanager bij arbodienst Commit en woonachtig in Voorhout.
Lees meer...
 
The Bassets onderuit tegen Oisterwijk Oysters Afdrukken E-mail
Image
SASSENHEIM, 13 maart – Het eerste team van The Bassets speelde zondag een thuiswedstrijd tegen de Oisterwijk Oysters. Geen gemakkelijke wedstrijd, want de Sassenheimers moesten het opnemen tegen de kampioensploeg van de competitie 2005-2006. In het begin kwamen The Bassets niet tot scoren. Een eerste kans in de 13e minuut werd niet benut toen een penalty kick werd gemist. In de 20e minuut bouwde de Oysters haar eerste voorsprong op. Met een try werd 0-5 genoteerd. Daarna moest The Bassets het met een man minder doen omdat Peer Stroom-bergen wegens slaan naar de bal met een sinbin het veld moest verlaten.

Lees meer...
 
Bridgeclub Rijnland wint ‘Jaap Bruinsma Beker’ Afdrukken E-mail
Image
SASSENHEIM, 13 maart - Het team van de bridgeclub Rijnland uit Oegstgeest won afgelopen zaterdag in Sassenheim de ‘Jaap Bruinsma Beker’. Bridgeclub Sassem Troef organiseerde het toernooi in De Wasbeek in Sassenheim. Het Jaap Bruinsma Beker’ toernooi is de nieuwe naam voor de vroeger jaarlijkse gespeelde Bollennegenkamp. Deze werd tot 2004 door Jaap Bruinsma van de bridgeclub Lisse georganiseerd. De heer Bruinsma is in 2005 overleden, en daarom is er dat jaar geen aflevering van de Bollennegenkamp geweest. De organisatie van het toernooi is nu in handen van Sassem Troef en afgelopen zaterdag werd het onder de nieuwe naam gehouden in denksportcentrum De Wasbeek.

Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Volgende > Einde >>

Resultaten 9310 - 9416 van 9645

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs