BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Exposities Afdrukken E-mail

Galerie Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 36, Warmond 

Expositie Jos Burcksen, Erick van Driel en Barbara Falke Meijer in Het Oude Raadhuis van Warmond
 
Vanaf woensdag  10 december tot en met zondag 11 januari 2015 exposeren Jos Burcksen, Erick van Driel en Barbara Falke Meijer in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag  14 december om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. Tijdens de kerstdagen,  oudjaarsdag en nieuwjaarsdag is de galerie gesloten.
 
Jos Burcksen (Den Haag 1947) heeft  als middelbare scholier teken-, schilder- en boetseerlessen van de Hongaarse beeldhouwer Tom Ordódy en de Duitse conceptkunstenaar Rudi Mausz gehad. Daarna volgde hij het kunstonderricht aan de Groningse Academie Minerva en de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Jos Burcksen werkt in uiteenlopende technieken. Het voorstellingloze werk van Jos Burcksen heeft geen verborgen betekenis, geen achterliggende bedoeling, geen dubbele bodem of verhaal. Het representeert niets en gaat nergens over buiten het beeld om. Er is geen relatie met de zichtbare of onzichtbare werkelijkheid. Het verwijst niet naar andere zaken of emoties. Beeldelementen zoals kleur, vorm, beweging en de substantie van verf en ondergrond zijn uit hun traditionele samenhang gehaald en verzelfstandigd. Het werk stelt alleen zichzelf voor; het is zichzelf.

Beeldendkunstenaar Erick van Driel  (1946) is opgeleid aan de academie voor beeldende kunsten in Den-Haag, heeft o.a. les gehad van Nol Kroes, Geoge Lampe. Hij werkte als illustrator voor de faculteit der archeologieën van de universiteit Leiden. In Het Oude Raadhuis toont hij zijn pastelschilderijen/tekeningen die zijn onstaan vanuit zijn liefde voor Italië. De indrukken en de sfeer van dit land raken hem en dit gevoel brengt hij in zijn werk tot leven. Zijn stijl neigt naar het impressionisme, uitgevoerd in een combinatie van temperaverf, pastel en conté krijt. Op een losse manier zet hij hedendaagse tafarelen neer, die door het gebruik van gematigde, warme kleuren de sfeer van Italië krijgen. Een spannend contrast, dat kenmerkend is voor zijn werk.

Barbara Falke-Meijer heeft na haar opleiding aan de MTS voor fotografie en fototechniek Den Haag en de ‘Höhere Graphische Bundeslehr und Versuchsanstalt Wien’ enkele jaren als zelfstandig fotograaf in Wenen gewerkt. Bij terugkomst in Nederland trad ze als fotografe in dienst bij een regionaal dagblad en het AZL, en later als freelance fotograaf. Na het afronden van haar opleiding aan de Goudse school voor keramisten stortte zij zich als keramist op het ontwerpen van eerlijke en originele gebruiksvoorwerpen. Haar grote passie ging pas in 2006 in vervulling met de studie Goud- en Zilversmid aan de vakschool Schoonhoven, voorheen bekend als de ‘Rijksvak- en Kunstnijverheidsschool voor Goud- en Zilversmeden en Horlogemakers’. Barbara kiest bewust voor handgemaakte eigentijdse maar ook eigenwijze sieraden. Het ambacht staat voorop. Haar multidisciplinaire opleiding en handvaardigheid komen, -bij het ontwerpen en vervaardigen van haar creaties-, tot uitdrukking in een fijn oog voor detail en originele toepassing van allerhande materialen en technieken.

De Oude School, Dorpsstraat 40, Warmond Bibliotheek SassenheimU kunt een kijkje komen nemen tijdens de openingsuren van de bibliotheek (zie www.bibliotheekbollenstreek.nl)

 BIB kunsthal in Sassenheim, Boschplein 1-2, Sassenheim

http://.bibkunsthal.nl

Bibliotheek Warmond

Expositie Glassplinters in de vestiging Warmond.
Vanaf 6 januari t/m 3 maart exposeert Carla Frese  haar glasobjecten in de vitrine
van onze bibliotheek. Carla woont in Warmond en is oprichtster van Glassplinters in 2012, een webwinkel Zij is  gepassioneerd en creatief in het werken met glas, en in het maken van diverse sieraden, waaronder hangers, ringen en armbanden.
Tijdens de openingstijden van de bibliotheek kunt u deze mooie, kleurrijke sieraden bewonderen.
Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl

Galerie De Pomp,  Dorpsstraat 38, Warmond

Vanaf 18 december 2014 t/m 21 januari 2015 is het werk van 3 exposanten te zien in Galerie de Pomp te Warmond. De opening van deze tentoonstelling is op zaterdag 20 december om 16.00u. Exposanten zijn:

Lizette Bazuin – schilderijen.  In de jaren ’90 ontstond de voorliefde voor het stilleven; al juttend langs de Zeeuwse, en gaandeweg ook andere stranden begon zij in elk gevonden voorwerp iets moois of iets wonderlijks te zien. Uitgestort op tafel werden het spontaan ontstane stillevens. Schelpen, schedeltjes, skeletjes, vreemd gevormde takjes, alles wordt mooi bevonden om weer te geven, soms gecombineerd met keramiek. Zelf zegt zij over haar werk: “Ik schilder waar ik toevalligerwijze tegenaan loop en mijn zoek- en vindtochten spelen zich nu eenmaal vaak langs de vloedlijn af. “ Naast stillevens wordt soms een uitstapje gedaan naar portretten.

Hannah Kockx – mixed media/gemengde techniek. Hannah Kockx vond 80 foto’s op het Waterlooplein. Een authentieke beeldenreeks van 1880 tot 1920; een tijdsbeeld wat haar aandacht pakte. In die tijd gingen mensen naar een fotograaf om een belangrijke gebeurtenis vast te leggen. Ze zocht naar een langzame vorm van verwerking en transformatie als hommage aan de gevonden foto’s. De serie bestaat uit een gelaagde collagetechniek, gomdruk, auquatint, en polymeer ets. Uitgeverij Azul bracht een kleine editie uit met gedichten van Ineke Holtzhaus die door de beelden uitgedaagd werd. In de expositie te Warmond zullen kunstenaarsboeken en werken met mixed media te zien zijn.

Didy Huysse – keramiek. Bij het werken op de draaischijf raakt Didy Huysse bij het maken van nieuw keramiek geïnspireerd door de patronen, kleuren en vormen van wolken, golven, schelpen, bladeren en bamboe. De objecten die zij maakt, lopen uiteen van kommen en schalen tot vazen en dekselpotten. In het werk zijn Oostenrijkse invloeden en echo’s van het verloren paradijs zichtbaar. Veelvuldig wordt gevarieerd met toegepaste glazuren, stooktechnieken en decoratietechnieken. Voor de fantasierijke figuren op het keramiek tekent Bart Vlasblom.

Openingstijden Galerie de Pomp:
woensdag t/m vrijdag: 15.00 – 17.00 uur
zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
zondag: 13.00 – 17.00 uur
2e kerstdag open van 13.00 – 17.00 uur
1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten

Mariënhaven, Mgr. Aengenentlaan 1, Warmond


Wisselende exposities

Openingstijden: van ma. t/m vr.: van 08.30-21.00 uur; za. en zo.: van 09.00-21.00 uur.

De toegang is gratis.

WZC Liduina, Herenweg 50 Warmond

Wisselende exposities.

De exposities zijn vrij toegankelijk voor zowel bewoners van Liduina als andere geïnteresseerden.

 ActiVite De Schutse, Jan van Brabantweg 1, Sassenheim

Wisselende exposities.

Naast de bewoners van het woonzorgcentrum zijn ook andere geïnteresseerden dagelijks van harte welkom.

De exposities zijn vrij toegankelijk 

Zorgcentrum Bernardus, Hoofdstraat 82, Sassenheim

Met een 2 portrettenseries exposeert Yolande Kuyvenhoven in zorgcentrum Bernardus van 2 juli tot 1 oktober. Met de serie “Op leeftijd” laat zij de oudere medemens op verschillende manieren zien: portretten van mensen die al een lang leven erop hebben zitten, nog volop in het leven staand maar ook een kwetsbare kant.
De andere serie zijn portretten van mensen uit allerlei landen en waarbij de inspiratie is opgedaan tijdens reizen.
Yolande Kuyvenhoven is deels autodidact en heeft les gehad op de Vrije Academie Sassenheim en momenteel van Iet Langeveld (Plan 4 te Lisse) alwaar ze deze series maakte. “Op leeftijd” is geschilderd in acryl en de multiculturele portretten in olieverf. Ander werk van Yolande Kuyvenhoven is ook te zien op www.yolandekuyvenhoven.exto.nl

GGZ Duin- en Bollenstreek Voorhout (Componistenlaan 248)

Vanaf eind augustus exposeren vier cliënten van GGZ Duin- en Bollenstreek hun kunstwerken in de vestiging Voorhout. De kunstenaars zijn Robert Ferhoui, Peter Groeneveld, Leny Wijnands en Jozefien Noordermeer. Drie van de vier exposanten zijn actief in het creatief atelier in Lisse, dat wordt gerund door ervaringsdeskundigen uit de geestelijke gezondheidszorg.

Dit is de derde van vier geplande exposities in de vestiging Voorhout in 2012. De tentoonstellingen hebben een tweeledig doel: cliënten stimuleren in hun creativiteit en de panden van de instelling aantrekkelijker te maken. De organisatie van de exposities is in handen van twee ervaringsdeskundigen. Het streven is dat cliënten ook de mogelijkheid krijgen in de overige vestigingen van GGZ Duin- en Bollenstreek te exposeren.

 
Tekenen geeft Robert Ferhoui voldoening. Bijvoorbeeld als het bijna onmogelijk lijkt om een bepaalde kleur te gebruiken en er dan toch goed uit te komen. ‘Er zou een verbintenis moeten zijn tussen het bos en de computer. Het is zonde dat de computerwereld de krachten van de naturu heeft verslonden. Via tekenen probeer ik die krachten te zoeken en door te geven.”

Peter Groeneveld is al geruime tijd bezig met tiffany en mozaïek. Hij maakt creaties voor ramen, maar ook functionele voorwerpen en zijn fantasie krijgen vorm.

Leny Wijnands schildert een heel palet aan onderwerpen. Ze gebruikt veel kleuren, materialen en technieken.

Jozefien Noordermeer maakt vooral stillevens en gebruikt zowel acryl als olieverf. Haar schilderstijl zou je kunnen omschrijven als naturalistisch; de natuur is haar inspiratiebron.

 

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs