BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Exposities Afdrukken E-mail

Galerie Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 36, Warmond 

Vanaf woensdag  18 juni 2014 tot en met zondag 20 juli 2014 exposeert de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van de tentoonstelling is op zondag  22 juni om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. In verband met de Curiosamarkt op 6 juli is de galerie geopend van 11 tot 17 uur.

De Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland is opgericht in april 2006 en heeft inmiddels een ledenbestand opgebouwd met binnen- en buitenlandse leden. Een van de doelstellingen van de Vereniging is het ambacht van botanisch tekenen en schilderen onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Het vak heeft een rijke historie in het natuurgetrouw afbeelden van divers plantenmateriaal. De Vereniging probeert deze traditie voort te zetten en zo het ambacht niet verloren te laten gaan. Er worden tentoonstellingen, cursussen, workshops, lezingen e.d. georganiseerd. Ook staan de leden regelmatig op tuinmarkten voor kaartverkoop en promotie van de Vereniging. Verdere informatie over de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl

De Oude School, Dorpsstraat 40, Warmond

De Oude School op het pleintje bij de pomp zet haar deuren weer open voor kunst en cultuur. Op veler verzoek  kunt u naast eten en drinken weer van kunst genieten in Kunstlokaal `De Oude School´ in Warmond. Aanstaande  zaterdag wordt de spits afgebeten met een expositie van werk van de bekende Warmondse kunstenares Nicoline Heemskerk. Tevens wordt dan de nieuwe huisstijl en de  nieuwe kunst-menukaart feestelijk geïntroduceerd en kunt u weer genieten op  het gezellige  terras.

De officiële opening van de expositie wordt verricht door Hans Goudsmit om 16.00 uur met live muziek van Acoustic Duo Driftwood. Het werk van Nicoline Heemskerk bestaat uit schilderijen in olieverf die ieder een eigen verhaal lijken te vertellen. Er is altijd wel een tafereel dat herkenning of herinnering bij de kijker oproept. Beelden van vroeger worden gemixt met het heden, waaruit blijkt dat er doorgaans eigenlijk niet eens zo veel veranderd is.

Nicoline Heemskerk (1967), studeerde in 1999 af aan Kunstacademie Wackers te Amsterdam, werkt als zelfstandig kunstschilder en illustrator in Warmond. Ze maakt kleurrijke schilderijen en gaat geen thema uit de weg. Vaak staat het portret centraal in een omgeving waarin dus van alles gebeurt. Bijvoorbeeld bij het programma ´Sterren op het doek´ liet zij Linda de Mol over een koe heen springen wat een hilarisch tafereel opleverde. Nicoline werkt zowel in atelier als op locatie en in (portret-) opdracht. Voor meer info zie www.nicoline-art.com

De expositie is te zien van 5 april t/m 17 mei 2014, adres Dorpsstraat40 2361 BE Warmond 071-5123064.

De Oude School is dagelijks geopend v.a. 10.30 uur. U bent van harte welkom voor koffie, lunch, diner of borrel ook op het terras.

Bibliotheek Sassenheim

U kunt een kijkje komen nemen tijdens de openingsuren van de bibliotheek (zie www.bibliotheekbollenstreek.nl)

 BIB kunsthal in Sassenheim, Boschplein 1-2, Sassenheim

http://.bibkunsthal.nl

Bibliotheek Warmond

Het kartonnage atelier Doozoo exposeert in de maanden mei en juni in de vitrine van de bibliotheek in Warmond. Nel van Goinga en Frieda van der Wiel werken reeds 15 jaar met papier en karton. Begonnen als hobby, maar nu zeer speciaal en professioneel. 2e Pinksterdag  komen zij naar de papiermarkt bij de pomp in Warmond.
Zij vervaardigen doosjes van groot tot klein, en te gebruiken voor diverse doeleinden. Kaartendoosje, theedoosje, tissuedoos, kortom een heel assortiment leuke cadeautjes. Zij gebruiken allerlei soorten papier, en voor deze expositie is gekozen voor Japans papier, in verschillende schitterende tinten. Het is een bijzondere kleurrijke expositie.

Te bezichtigen: tijdens de openingstijden van de bibliotheek (zie www.bibliotheekbollenstreek.nl)


Galerie De Pomp,  Dorpsstraat 38, Warmond


Ook dit jaar weer een tentoonstelling rondom textiel in Warmond, met als hoogtepunt de befaamde textielmarkt op 15 juni. Negen exposanten brengen hun werk bijeen in de expositie, vanaf 22 mei t/m 25 juni.


Te zien is het werk of project van:
Lieke van den Berg: Steunt met haar “breinproject” een Nederlandse: Josje in Kenia. Dit vrijwilligerswerk in een ziekenhuis in Watamn en in een weeshuis wordt door de verkoop van breisels financieel gesteund.
Ada van Dijk: Onder de titel “Merkwaardig” borduurt zij er op los en ook is zij verzamelaar van merklappen, met name antieke en oud antiek naaigerei.
Jolanda de Haas: Joos Textiel is het label van het viltwerk van Jolanda, sinds 2000 exposeert zij met kussens, wandborden en panelen. Structuur en vorm uit de natuur zijn haar inspiratiebron.
Sonja Labordus: Verpakt de oude knooptechniek “Frivolite” in een modern, kleurig jasje. Via internet houdt een groep uit de hele wereld elkaar op de hoogte en zo ontwikkelt de techniek zich verder.
Marijke Leertouwer: Borduurt op handgemaakt vilt. Zijde vervilt met wol en daarop borduurwerk met applicatie van antieke elementen. Kleine oude voorwerpjes in textielkunst vertellen een verhaal.
Anna Rotteveel: Maakt in het dagelijks leven vooral hoeden en maatkleding en verwerkt hierin “textielkunst”. Er is oud borduurwerk te zien en een paar schilderijen met borduurwerk in vrije techniek.
Linn van der Reijden: Na het behalen van haar diploma aan de “Willem de Kooning” begon Linn onder dit label met het maken van handgemaakte interieuraccessoires zoals: kussens, plaids, poefen en vazen. Van elk ontwerp is er slechts één exemplaar verkrijgbaar. Uniek dus!
Birgit Wüstenhöfer: Maakt van hoogwaardig materiaal zoals: Mohair, Alpaca en katoen/viscose beren. Deze handgemaakte beren hebben glazen oogjes.
Marjolein de Haas van Dorsser. Het duurzaam assortiment van speldeprik.nl is met zorg samengesteld. Met een stoffen slinger voor iedere gelegenheid wordt het leven mooier. Speldeprik is te zien in de tuin van Galerie de Pomp.

Openingstijden:


Woensdag t/m vrijdag 15.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur

Mariënhaven, Mgr. Aengenentlaan 1, Warmond


Wisselende exposities

Openingstijden: van ma. t/m vr.: van 08.30-21.00 uur; za. en zo.: van 09.00-21.00 uur.

De toegang is gratis.

WZC Liduina, Herenweg 50 Warmond

Wisselende exposities.

De exposities zijn vrij toegankelijk voor zowel bewoners van Liduina als andere geïnteresseerden.

 ActiVite De Schutse, Jan van Brabantweg 1, Sassenheim

Wisselende exposities.

Naast de bewoners van het woonzorgcentrum zijn ook andere geïnteresseerden dagelijks van harte welkom.

De exposities zijn vrij toegankelijk 

Zorgcentrum Bernardus, Hoofdstraat 82, Sassenheim

Met een 2 portrettenseries exposeert Yolande Kuyvenhoven in zorgcentrum Bernardus van 2 juli tot 1 oktober. Met de serie “Op leeftijd” laat zij de oudere medemens op verschillende manieren zien: portretten van mensen die al een lang leven erop hebben zitten, nog volop in het leven staand maar ook een kwetsbare kant.
De andere serie zijn portretten van mensen uit allerlei landen en waarbij de inspiratie is opgedaan tijdens reizen.
Yolande Kuyvenhoven is deels autodidact en heeft les gehad op de Vrije Academie Sassenheim en momenteel van Iet Langeveld (Plan 4 te Lisse) alwaar ze deze series maakte. “Op leeftijd” is geschilderd in acryl en de multiculturele portretten in olieverf. Ander werk van Yolande Kuyvenhoven is ook te zien op www.yolandekuyvenhoven.exto.nl

GGZ Duin- en Bollenstreek Voorhout (Componistenlaan 248)

Vanaf eind augustus exposeren vier cliënten van GGZ Duin- en Bollenstreek hun kunstwerken in de vestiging Voorhout. De kunstenaars zijn Robert Ferhoui, Peter Groeneveld, Leny Wijnands en Jozefien Noordermeer. Drie van de vier exposanten zijn actief in het creatief atelier in Lisse, dat wordt gerund door ervaringsdeskundigen uit de geestelijke gezondheidszorg.

Dit is de derde van vier geplande exposities in de vestiging Voorhout in 2012. De tentoonstellingen hebben een tweeledig doel: cliënten stimuleren in hun creativiteit en de panden van de instelling aantrekkelijker te maken. De organisatie van de exposities is in handen van twee ervaringsdeskundigen. Het streven is dat cliënten ook de mogelijkheid krijgen in de overige vestigingen van GGZ Duin- en Bollenstreek te exposeren.

 
Tekenen geeft Robert Ferhoui voldoening. Bijvoorbeeld als het bijna onmogelijk lijkt om een bepaalde kleur te gebruiken en er dan toch goed uit te komen. ‘Er zou een verbintenis moeten zijn tussen het bos en de computer. Het is zonde dat de computerwereld de krachten van de naturu heeft verslonden. Via tekenen probeer ik die krachten te zoeken en door te geven.”

Peter Groeneveld is al geruime tijd bezig met tiffany en mozaïek. Hij maakt creaties voor ramen, maar ook functionele voorwerpen en zijn fantasie krijgen vorm.

Leny Wijnands schildert een heel palet aan onderwerpen. Ze gebruikt veel kleuren, materialen en technieken.

Jozefien Noordermeer maakt vooral stillevens en gebruikt zowel acryl als olieverf. Haar schilderstijl zou je kunnen omschrijven als naturalistisch; de natuur is haar inspiratiebron.

 

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs