BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Exposities Afdrukken E-mail

Galerie Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 36, Warmond 

De Oude School, Dorpsstraat 40, Warmond Bibliotheek SassenheimU kunt een kijkje komen nemen tijdens de openingsuren van de bibliotheek (zie www.bibliotheekbollenstreek.nl)

 BIB kunsthal in Sassenheim, Boschplein 1-2, Sassenheim

http://.bibkunsthal.nl

Bibliotheek Warmond

Expositie van Kaarsenmakerij  Willemijn
Een sfeervolle verzameling van eigen gemaakte kaarsen van Wilona Komen. U ziet kaarsen in alle kleuren, vormen en maten. Met de komende  feestdagen in zicht een link naar De Sint en Kerst. Wilona heeft een eigen winkel op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Daar maakt zij zelf kaarsen voor de verkoop, maar geeft ook workhops.
Een leuk uitje voor jong en oud.
Te bezichtigen: in november en december tijdens de openingstijden van de Bibliotheek,
Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl

Galerie De Pomp,  Dorpsstraat 38, Warmond

Op zondag 16 november om 16.00u is de opening van de nieuwe expositie van Galerie de Pomp in Warmond.

5 weken lang is het werk van 5 exposanten in de galerie te zien. Exposanten zijn:

-          Gea Stap maakt sculpturen van metaaldraad. Even vrij en schetsmatig als een tekening, een soort tekening in de ruimte. Met als extra uitdaging, dat de constructie blijft zitten. De portretten zijn vaak van één ononderbroken metaaldraad gemaakt, met aan het einde vaak nog het klosje draad.

-          Hanneke Blom met keramiek – vrouwenfiguren. Na afronding conservatoriumopleiding hoofdvak viool, is Hanneke met keramiek begonnen, een lang gekoesterde wens. Dat beviel zo goed, dat ze reeds na enkele jaren les gaf en op bestelling werkte. Jaren van gedraaid werk en handvormen gingen voorbij, waarin ze zich het werken met klei eigen maakte. In de 90tiger jaren is ze met boetseren naar model begonnen. Dit resulteerde in beelden van zwartbakkende klei met glazuren en bronzen beelden. Er zijn verspreid door Nederland enkele galerieën waar haar werk wordt geëxposeerd. Ook in het buitenland exposeert zij regelmatig.

-          Annette Slothouber, acryl op doek en papier. Annette is lid van Terra-Artprojects in Zoetermeer en zij heeft deelgenomen aan een groepsexpositie in de maand oktober van dit jaar. De werken zijn meestal abstract of soms een vleugje figuratief. Kleurrijk of juist ingetogen met als inspiratiebron landschappen in warme of koele tinten. Mensen zijn eveneens een bron van inspiratie voor haar schilderijen.

-          Carla de Vrijer, keramiek, abstracte objecten. Vorm en evenwicht door middel van lijnen staan in haar werk centraal. De monumentale, abstracte sculpturen welke met de hand zijn opgebouwd, zijn geïnspireerd door de natuur, het strand, de onderwaterwereld. Steeds op zoek naar kwetsbaarheid en de drang die te trotseren. Voor de decoratie gebruikt zij voornamelijk natuurlijke kleuren. Deze ontstaan door het (naked) raku stoken. Momenteel combineert zij raku gestookt werk met porselein.

-          Fried van Hooff, grafisch. In zijn serie portretten worden foto’s gemanipuleerd en op eigentijdse wijze op de ets overgebracht. Hierdoor is het eindresultaat verrassend en afwisselend. In zijn abstracte werk wordt soms gebruik gemaakt van chine collé, wat een kleurrijk effect geeft. Uiteraard wordt de basistechniek van het etsen niet vergeten. In het kort: Fried van Hooff is nog steeds benieuwd naar de vele mogelijkheden die het etsen hem biedt, naar de uitstraling, zeggingskracht en kwetsbaarheid van dit medium.

De expositie is te zien t/m 17 december 2014.

Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag 15.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur

Mariënhaven, Mgr. Aengenentlaan 1, Warmond


Wisselende exposities

Openingstijden: van ma. t/m vr.: van 08.30-21.00 uur; za. en zo.: van 09.00-21.00 uur.

De toegang is gratis.

WZC Liduina, Herenweg 50 Warmond

Wisselende exposities.

De exposities zijn vrij toegankelijk voor zowel bewoners van Liduina als andere geïnteresseerden.

 ActiVite De Schutse, Jan van Brabantweg 1, Sassenheim

Wisselende exposities.

Naast de bewoners van het woonzorgcentrum zijn ook andere geïnteresseerden dagelijks van harte welkom.

De exposities zijn vrij toegankelijk 

Zorgcentrum Bernardus, Hoofdstraat 82, Sassenheim

Met een 2 portrettenseries exposeert Yolande Kuyvenhoven in zorgcentrum Bernardus van 2 juli tot 1 oktober. Met de serie “Op leeftijd” laat zij de oudere medemens op verschillende manieren zien: portretten van mensen die al een lang leven erop hebben zitten, nog volop in het leven staand maar ook een kwetsbare kant.
De andere serie zijn portretten van mensen uit allerlei landen en waarbij de inspiratie is opgedaan tijdens reizen.
Yolande Kuyvenhoven is deels autodidact en heeft les gehad op de Vrije Academie Sassenheim en momenteel van Iet Langeveld (Plan 4 te Lisse) alwaar ze deze series maakte. “Op leeftijd” is geschilderd in acryl en de multiculturele portretten in olieverf. Ander werk van Yolande Kuyvenhoven is ook te zien op www.yolandekuyvenhoven.exto.nl

GGZ Duin- en Bollenstreek Voorhout (Componistenlaan 248)

Vanaf eind augustus exposeren vier cliënten van GGZ Duin- en Bollenstreek hun kunstwerken in de vestiging Voorhout. De kunstenaars zijn Robert Ferhoui, Peter Groeneveld, Leny Wijnands en Jozefien Noordermeer. Drie van de vier exposanten zijn actief in het creatief atelier in Lisse, dat wordt gerund door ervaringsdeskundigen uit de geestelijke gezondheidszorg.

Dit is de derde van vier geplande exposities in de vestiging Voorhout in 2012. De tentoonstellingen hebben een tweeledig doel: cliënten stimuleren in hun creativiteit en de panden van de instelling aantrekkelijker te maken. De organisatie van de exposities is in handen van twee ervaringsdeskundigen. Het streven is dat cliënten ook de mogelijkheid krijgen in de overige vestigingen van GGZ Duin- en Bollenstreek te exposeren.

 
Tekenen geeft Robert Ferhoui voldoening. Bijvoorbeeld als het bijna onmogelijk lijkt om een bepaalde kleur te gebruiken en er dan toch goed uit te komen. ‘Er zou een verbintenis moeten zijn tussen het bos en de computer. Het is zonde dat de computerwereld de krachten van de naturu heeft verslonden. Via tekenen probeer ik die krachten te zoeken en door te geven.”

Peter Groeneveld is al geruime tijd bezig met tiffany en mozaïek. Hij maakt creaties voor ramen, maar ook functionele voorwerpen en zijn fantasie krijgen vorm.

Leny Wijnands schildert een heel palet aan onderwerpen. Ze gebruikt veel kleuren, materialen en technieken.

Jozefien Noordermeer maakt vooral stillevens en gebruikt zowel acryl als olieverf. Haar schilderstijl zou je kunnen omschrijven als naturalistisch; de natuur is haar inspiratiebron.

 

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs