BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Exposities Afdrukken E-mail

Galerie Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 36, Warmond 

De Oude School, Dorpsstraat 40, Warmond Bibliotheek SassenheimU kunt een kijkje komen nemen tijdens de openingsuren van de bibliotheek (zie www.bibliotheekbollenstreek.nl)

 BIB kunsthal in Sassenheim, Boschplein 1-2, Sassenheim

http://.bibkunsthal.nl

Bibliotheek Warmond

Verzameling  egeltjes, september en oktober

Ongeveer 10 jaar geleden kocht Wil de Ruyter het afgeschreven boek Egeltje Prik. Dit boek is versleten, tot op de draad, door het vaak voorlezen aan haar kinderen. Al heel snel kocht zij een egel van beton, die kreeg een plaats in haar tuin. Maar dit bleek de start van haar hobby: het verzamelen van egeltjes. Diverse soorten en maten, van allerlei materiaal bevinden zich in haar verzameling. Als vrijwilligster in onze bibliotheekvestiging Warmond heeft Wil ook een liefde voor boeken. Oude pocketboekjes werden door middel van vouwen omgetoverd in egels, schitterend om te zien. Met Dierendag in het vooruitzicht is deze verzameling dan ook zeer toepasselijk.
Te bezichtigen: tijdens de openingstijden van de Bibliotheek (zie www.bibliotheekbollenstreek.nl)

Volgende expositie: kaarsen


Galerie De Pomp,  Dorpsstraat 38, Warmond

Overzichtstentoonstelling van het werk van Aad van der Lee † en zijn dochter Emmie de Graaff-van der Lee

De opening van deze bijzondere expositie is op zondag 6 september 2014 om 16.00 uur en wordt muzikaal omlijst door Wilma van Leenen op piano en Laurens van Leenen op de cello.
Aad van der Lee (1927-2012): In de overzichtstentoonstelling van beeldend kunstenaar Aad van der Lee is een grote verscheidenheid van zijn werk te zien, van vroege werken uit zijn periode aan de kunstacademie tot werk gemaakt kort voor zijn overlijden in 2012.
Aad was een begenadigd aquarellist. Zijn groot werk werd veelal uitgevoerd in acryl. Daarnaast zijn tekeningen met krijt, houtskool en potlood in de tentoonstelling opgenomen. Aad experimenteerde graag met nieuw materiaal. Dit was voor hem altijd weer een nieuwe uitdaging en heeft tot soms verrassende resultaten geleid.
Eind jaren 60 was Aad lid van de Voorschotense Kunst kring, waarmee hij regelmatig exposities had.
In begin jaren 70 heeft hij een atelier gehad in de Dorpsstraat van Warmond, het nu monumentale pand "Bollenschuur", waar hij op de zolder werkte.
Aad was een creatief en fantasierijk man. Zijn schilderijen zijn vaak vertalingen van de filosofische gedachten die hij soms moeilijk onder woorden kon brengen. Hij heeft een grote collectie tekeningen, aquarellen en schilderijen gemaakt. Een deel hiervan is te zien in deze overzichtstentoonstelling.

Emmie de Graaff-van der Lee (1959): Rond 1982 heeft zij haar kunstpassie, het beeldhouwen, ontdekt. Ze heeft les gehad aan de Vrije Academie in Rotterdam van Bertus Pieëte en in Voorschoten van de beeldhouwers Paul van Laere en Peter van Loon. Ze werkt in verschillende steensoorten, o.a. Marmer, Belgisch Arduin, Speksteen en Albast.
Daarna is zij zichzelf gaan ontwikkelen en kregen haar beelden veelal de uitnodiging om aangeraakt te worden: voelvormen. Uit een ruwe steen laat zij zich leiden door haar gevoel naar een abstracte vorm. "Het beeld zit erin en ik haal het eruit". Bewegingen en emotie zijn hierin voor haar van grote invloed. Als het even kan, maakt zij gebruik van de speling van het licht, doorschijnend in haar beelden van Speksteen of witte Albast.
In 1985 kreeg zij van de Bibliotheek in Zevenhuizen de opdracht voor het maken van een beeldengroep "Lezende kinderen". Ze heeft met haar beelden geëxposeerd in Warmond, Zevenhuizen en Hilversum.
Voor de expositie in de Pomp zullen haar meest recente sculpturen uit natuursteen worden getoond.
De expositie loopt van 4 september t/m 8 oktober 2014.

Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag 15.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur

Mariënhaven, Mgr. Aengenentlaan 1, Warmond


Wisselende exposities

Openingstijden: van ma. t/m vr.: van 08.30-21.00 uur; za. en zo.: van 09.00-21.00 uur.

De toegang is gratis.

WZC Liduina, Herenweg 50 Warmond

Wisselende exposities.

De exposities zijn vrij toegankelijk voor zowel bewoners van Liduina als andere geïnteresseerden.

 ActiVite De Schutse, Jan van Brabantweg 1, Sassenheim

Wisselende exposities.

Naast de bewoners van het woonzorgcentrum zijn ook andere geïnteresseerden dagelijks van harte welkom.

De exposities zijn vrij toegankelijk 

Zorgcentrum Bernardus, Hoofdstraat 82, Sassenheim

Met een 2 portrettenseries exposeert Yolande Kuyvenhoven in zorgcentrum Bernardus van 2 juli tot 1 oktober. Met de serie “Op leeftijd” laat zij de oudere medemens op verschillende manieren zien: portretten van mensen die al een lang leven erop hebben zitten, nog volop in het leven staand maar ook een kwetsbare kant.
De andere serie zijn portretten van mensen uit allerlei landen en waarbij de inspiratie is opgedaan tijdens reizen.
Yolande Kuyvenhoven is deels autodidact en heeft les gehad op de Vrije Academie Sassenheim en momenteel van Iet Langeveld (Plan 4 te Lisse) alwaar ze deze series maakte. “Op leeftijd” is geschilderd in acryl en de multiculturele portretten in olieverf. Ander werk van Yolande Kuyvenhoven is ook te zien op www.yolandekuyvenhoven.exto.nl

GGZ Duin- en Bollenstreek Voorhout (Componistenlaan 248)

Vanaf eind augustus exposeren vier cliënten van GGZ Duin- en Bollenstreek hun kunstwerken in de vestiging Voorhout. De kunstenaars zijn Robert Ferhoui, Peter Groeneveld, Leny Wijnands en Jozefien Noordermeer. Drie van de vier exposanten zijn actief in het creatief atelier in Lisse, dat wordt gerund door ervaringsdeskundigen uit de geestelijke gezondheidszorg.

Dit is de derde van vier geplande exposities in de vestiging Voorhout in 2012. De tentoonstellingen hebben een tweeledig doel: cliënten stimuleren in hun creativiteit en de panden van de instelling aantrekkelijker te maken. De organisatie van de exposities is in handen van twee ervaringsdeskundigen. Het streven is dat cliënten ook de mogelijkheid krijgen in de overige vestigingen van GGZ Duin- en Bollenstreek te exposeren.

 
Tekenen geeft Robert Ferhoui voldoening. Bijvoorbeeld als het bijna onmogelijk lijkt om een bepaalde kleur te gebruiken en er dan toch goed uit te komen. ‘Er zou een verbintenis moeten zijn tussen het bos en de computer. Het is zonde dat de computerwereld de krachten van de naturu heeft verslonden. Via tekenen probeer ik die krachten te zoeken en door te geven.”

Peter Groeneveld is al geruime tijd bezig met tiffany en mozaïek. Hij maakt creaties voor ramen, maar ook functionele voorwerpen en zijn fantasie krijgen vorm.

Leny Wijnands schildert een heel palet aan onderwerpen. Ze gebruikt veel kleuren, materialen en technieken.

Jozefien Noordermeer maakt vooral stillevens en gebruikt zowel acryl als olieverf. Haar schilderstijl zou je kunnen omschrijven als naturalistisch; de natuur is haar inspiratiebron.

 

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs