BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
De Meerlanden haalt huisvuil Teylingen op Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 2 mei - De gemeentelijke afvalinzameling wordt uitbesteed aan afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout. Het gemeentepersoneel dat nu het vuil ophaalt, wordt gedetacheerd bij De Meerlanden. Het bedrijf zal vanaf 7 mei het huishoudelijk afval (restafval en GFT) ophalen. In de tweede helft van dit jaar besluit de gemeente over definitieve uitbesteding.

De overeenkomst tussen de gemeente Teylingen en De Meerlanden is een voorlopige. In de tweede helft van 2007 bepaalt de gemeente Teylingen definitief over wel of niet en eventueel in welke vorm de afvalinzameling in Teylingen uitbesteed zal worden. De kosten van afvalinzameling liepen de laatste tijd flink op, omdat extra mankracht ingehuurd moest worden.

Interregionale aanpak afvalproblematiek
De Meerlanden streeft naar interregionale samenwerking op het gebied van afval. Door schaalvergroting daalt het risico, is continuïteit gewaarborgd en dalen de kosten. De uitbreiding van de inzamelactiviteiten in Teylingen biedt voor De Meerlanden goede mogelijkheden voor een verdere interregionale aanpak van afvalproblematiek, -inzameling en verwerking. Deze schaalvergroting is ook voor Teylingen voordelig.Op dit moment zijn de volgende gemeenten aandeelhouder van De meerlanden: Aalsmeer, Haarlemmermeer, Noordwijkerhout, Heemstede, Bennebroek, Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Diemen. Tevens exploiteert De Meerlanden sinds april 2004 het Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek (VAB) in Voorhout.

Over De Meerlanden
De belangrijkste taak van De Meerlanden is de inzameling en verwerking van afval bij gemeenten en bedrijven. De Meerlanden is voornamelijk actief in de regio Noord-Holland-Zuid en Zuid-Holland-Noord. De medewerkers van De Meerlanden zijn opgeleid voor afvalinzameling, straatreiniging, compostering, marktbeheer, gladheidbestrijding, ongediertebestrijding en beheer en onderhoud van bedrijventerreinen. De Meerlanden heeft ook verschillende milieustraten en een kringloopwinkel. Bij De Meerlanden zijn ruim 180 personen werkzaam en wordt jaarlijks 270 ton afval ingezameld. Voor de verwerking van het ingezamelde afval zoekt De Meerlanden de meest geschikte manier. Belangrijkste uitgangspunt hierbij is de zo minimaal mogelijke milieubelasting.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs