BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Handtekeningen voor behoud kunstcafé Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 7 juni 2008 - Arie van Moorsel en Ida van Winsen hebben donderdagavond 850 handtekeningen voor het behoud van kunstcafé De Galerie overhandigd aan burgemeester Schelberg. De gemeente en het kunstcafé onderhandelen nadat de gemeente in april dreigde met sluiting.

Van Moorsel gebruikte het inspreekrecht tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij benadrukte de sociale functie van het kunstcafé die ook belangrijk is voor de andere galeries, verenigingen en recreanten in Warmond.

Van Winsen overhandigde de map met handtekeningen aan de burgemeester. De burgemeester gaf vervolgens het woord aan de verantwoordelijke wethouder Homan. "Ik verwacht volgende week positieve mededelingen te doen", aldus Homan. In het belang van de onderhandelingen ging hij hier niet verder op in. "De broedende kip moeten we niet storen", zo vatte Schelberg het samen.

In april kondigde Homan nog aan dat uitbater Klaasen-Bos van het kunstcafé De Galerie aan de Dorpsstraat in Warmond op korte termijn het pand moet ontruimen. In mei gingen de gemeente en de eigenaar van het kunstcafe weer met elkaar in gesprek.

Zie ook Gemeente en Kunstcafé weer in gesprek.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs