BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Interesse voor horeca Gemeentehaven' Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 9 juni 2008 (UPDATE) - In ondernemerskringen is "serieuze interesse" voor het plan van de gemeente om van het monumentale huisje (zie foto) op de Gemeentehaven in Warmond een horecagelegenheid te maken. "We zijn van meerdere kanten benaderd", zei wethouder Homan afgelopen zaterdag. (Foto's: Bart Kool en Brenda Filippo)

In de volksmond staat het pandje, dat nu dient als opslag voor de postduivenvereniging, bekend als het 'lijkenhuisje'. Volgens Homan heeft dat vroeger inderdaad op de Gemeentehaven gestaan, maar op een andere plek. De wethouders van Teylingen namen zaterdag onder meer raadsleden en de plaatselijke pers mee op een rondgang langs allerlei Kaagprojecten waarmee de gemeente bezig is.

Image
Zo is Teylingen ook bezig met de herontwikkeling van de Gemeentehaven. Homan wil graag "een ietwat luxe lunchroom" in het gebouw realiseren. "Daarvoor is een stukje uitbreiding nodig." Hoe die eruit zou kunnen zien, is op de schets zichtbaar. "Het is de bedoeling om in die uitbreiding zoveel mogelijk glas en hout te gebruiken", lichtte Homan toe.  

Image
Op het grasveld voor het huisje staan oude bomen. "Die moeten absoluut behouden blijven", stelde Homan. Aan de waterkant kan dan een terras komen. Volgens Homan overweegt de gemeente ook om het VVV-kantoor naar deze locatie over te brengen. "Die kan ook in de Dorpsstraat blijven, maar wellicht is dit een logischer locatie voor bezoekers."

Image
Verder is het de bedoeling om de sloot waar nu de loods van de brandweerboot ligt, een stukje in te graven om zo ruimte te creëren voor ligplaatsen. "Het gaat er dan om dat sloepen kortstondig kunnen aanmeren zodat mensen even boodschappen kunnen doen en wat kunnen eten en drinken in het dorp", zei Homan. "Het zou kunnen dat we de brandweerboot dan naar een andere plek moeten verplaatsen."

(Foto: Wethouder Van der Meer is de stuurman van een van de boten die de gemeente zaterdag gebruikte om belangstellenden langs allerlei Kaagprojecten te varen. Op de achtergrond de brandweerloods.) 

Om het plan aan de Gemeentehaven gerealiseerd te krijgen, is nog heel wat te doen. Het gebied valt namelijk onder het 'beschermd dorpsgezicht'. Bovendien hebben bijvoorbeeld de bewoners van de Vroenhof aan de Herenweg een eeuwenoud recht op hun vrije uitzicht op de Gemeentehaven en het eiland Koudenhoorn. Volgens Homan is deze zogenoemde 'zichtlijn' echter niet in het geding. Hij verwacht in de loop van 2008 met een definitief plan te kunnen komen.

De exploitatie van de nieuw te creëren horecagelegenheid is eerder aan de orde geweest in de onderhandelingen tussen de gemeente en Cor Klaasen-Bos. De uitbater van Kunstcafé de Galerie wil zijn pand in de Warmondse Dorpsstraat echter niet verlaten. (Zie ook: Handtekeningen voor behoud kunstcafé)
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs