BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Homan hoopt op 'doorbraak' Résidence de Leede Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 9 juni 2008 - Wethouder Homan hoopt dat de investeerders die betrokken zijn bij de mislukte ontwikkeling van 'Résidence de Leede' in Warmond, eieren voor hun geld kiezen en een nieuwe weg in slaan. Het onafgebouwde appartementencomplex staat nu te verloederen na het faillissement van beheermaatschappij Euro American Investors Group B.V. (Foto's: Bart Kool en Brenda Filippo)

Op 7 februari 2008 zijn Euro American International B.V. en Euro American Investors Group B.V. failliet verklaard. De participaties in de door EAIG opgezette fondsen, zoals die in Warmond, vallen niet in de faillissementen en worden financieel gezien ook niet direct geraakt, zo meldt vastgoedbelegger op zijn website. Wel is door het faillissement het beheer dat EAIG over de fondsen voerde met onmiddellijke ingang weggevallen.

Image
De gemeente heeft inmiddels "intensief contact gehad" met zowel de eigenaren van het gebouw als de nabijgelegen loodsen. "Ik blijf van mening dat het oorspronkelijke project niet realiseerbaar is. Het is gewoon te duur", zei Homan zaterdag tijdens een vaarttocht langs onder meer 'Résidence de Leede' (zie foto). In het oorspronkelijke plan zouden in het pand aan de Leede 34 appartementen komen met een verkoopprijs vanaf een kleine 3 ton euro. De eigenaren zouden er slechts 90 dagen per jaar mogen verblijven. De loodsen, of een deel ervan, zouden worden gebruikt als winterstalling voor de boten van de bewoners.

Image
De gemeente is "absoluut niet van plan er in de toekomst wel permanente bewoning toe te staan", stelde Homan. Wel heeft Teylingen een idee om het project weer vlot te trekken. In dat plan wil Homan zowel het onafgemaakte gebouw als de nabijgelegen loodsen (zie foto) betrekken. "De loodsen die er staan, worden niet of nauwelijks gebruikt."

Homan ziet kansen om van het terrein een "nautisch centrum" te maken met scheepvaart- en watersportgerelateerde bedrijven in de loodsen en aanverwante kantoren in het onderste deel van het gebouw. "Daarboven zouden kleinere appartementen kunnen komen, die beter verkoopbaar zijn."

Om de beoogde bedrijven beter bereikbaar te maken voor de waterrecreanten zou een stuk van de huidige vaargang moeten worden uitgegraven zodat er "een waterkom ontstaat waarlangs de bedrijvigheid kan worden gerealiseerd", aldus Homan. 

Volgens Homan zijn de investeerders zich aan het beraden op wat ze gaan doen. "Ze hebben de gemeente al gevraagd mee te doen, maar tegen een veel te hoog bedrag. Als ze nog iets van hun investering willen terugzien, kunnen ze beter meedoen aan dit plan. Dat is volgens mij de enige oplossing."

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs