BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vrijpionnen winnen prijzen in Alphen Afdrukken E-mail

VOORHOUT, 9 juni 2008 -  De Vrijpionnen uit Voorhout waren zaterdag te gast bij schaakclub ASC uit Alphen aan de Rijn voor het negende en laatste Grand Prix Toernooi van het seizoen 2007/2008.

Bij een Grand Prix worden de deelnemers op sterkte ingedeeld en schaken zij in een groep van 8 kinderen in 7 ronden, om de eerste, tweede en derde plaats. De behaalde resultaten bepalen of men bij een volgende Grand Prix hoger of lager zal worden ingedeeld. Zaterdag namen in totaal 90 kinderen deel aan dit negende toernooi, verdeeld over 12 groepen van ieder ongeveer 8 jeugdige schakers.

Dit keer vertegenwoordigden 6 kinderen de jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen uit Voorhout op dit toernooi. Dat waren wederom de broers Bram Langeveld en Timo Langeveld, de zusjes Lysanne en Michelle Ramroochsingh, Robin Wooter en Maurits den Os.
De overige jeugdschakers kwamen uit de gehele regio van de Leidse Schaak Bond.

Robin en Bram kwamen elkaar tegen in groep 4, waar Robin duidelijker sterker was dan Bram en hij met de tweede prijs naar huis ging. Voor Bram dan wel geen prijs, maar wel een medaille, omdat hij aan alle Grand Prix toernooien van dit seizoen had meegedaan. Maurits schaakte in groep 9 en was goed in vorm. Maurits won 6 van de 7 partijen en werd een lachende eerste.

Michelle en Lysanne waren beide in groep 11 ingedeeld en voor hen was de laatste partij zeer spannend, omdat de zusjes in deze partij tegen elkaar om de derde en vierde plaats moesten schaken. Helaas voor Lysanne was Michelle toch nog iets sterker en werd Michelle derde en zij vierde. En ook nog een medaille voor Michelle, omdat ook zij aan alle Grand Prix toernooien van dit seizoen had meegedaan. Timo schaakte in groep 12, waar hij net een partij te weinig won, om een prijs te halen.

Image
Drie prijzen mee naar Voorhout en de Vrijpionnen hebben al veel zin om in het seizoen 2008-2009 aan zoveel mogelijk Grand Prix toernooien mee te doen.

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs