BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen eindigt 1,8 mln in de plus Afdrukken E-mail

TEYLINGEN, 9 juni 2008 - De gemeente heeft over 2007 een positief resultaat behaald van 1,8 miljoen, bijkt uit de programmarekening waar totaal 53 miljoen euro aan uitgaven verantwoord worden. De accountant heeft een rechtmatigheidsverklaring afgegeven op de financiële resultaten. Dit teken dat de financiële verslaglegging twee jaar na de fusie al helemaal op orde is, was aanleiding voor wethouder Van der Zon om pannenkoeken uit te delen aan zijn personeel.

De belangrijkste tegenvallers het niet doorgaan van de zandwinning in de Kagerplassen vanwege een conflict met het hoogheemraadschap. Hier was op een opbrengst van 280.000 euro gerekend. Ook het leerlingenvervoer kost 180.000 euro meer dan geraamd. De opbrengst van de OZB valt 110.000 euro lager uit dan geraamd. Dit is 2,5% van de OZB, twee keer de OZB-verhoging dit de gemeente in 2007 doorvoerde. In dit bedrag zit als grootste post 57.000 euro aan oninbare belastingaanslagen uit de jaren voor de fusie.

Tegenover de tegenvallers stonden meevallers waaronder 624.000 euro aan projecten die zijn uitgesteld naar 2008 en een meevaller van 200.000 euro in de jeugdgezondheidszorg en een 130.000 euro hogere uitkering uit het gemeentefonds.

Wethouder Van der Zon is blij dat zo kort na de fusie met een regelmatigheidsverklaring van de accountant verkregen werd. Eind vorig jaar viel de gemeente al niet meer onder preventief toezicht van de provincie.

Samen met de programmarekening is er ook een digitaal burgerjaarverslag uitgegeven.

Lees het bericht van de gemeente en de volledige programmarekening.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs