BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
24 Zorgappartementen op plek De Oude Post Afdrukken E-mail

SASSENHEIM, 11 juni 2008 – Het college van B&W heeft ingestemd met de bouw van 24 zorgappartementen op de plek van de Oude Post aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Het gebouw van De Oude Post is eind februari 2008 gesloopt. De geplande nieuwbouw is bedoeld voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die zo zelfstandig zijn dat ze niet op een instellingsterrein hoeven wonen. Voor hen is wel 24 uur per dag ondersteuning oproepbaar.

De nieuwbouw gaat bestaan uit acht appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking en 16 woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een project van Stichting Het Raamwerk , dat kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking help, zodat zij ‘gewoon’ hun eigen leven kunnen leiden. Het wordt het eerste pand van Het Raamwerk waar mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking bij elkaar in één gebouw gaan wonen.

Bollenschuren
Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau Groosman Partners uit Rotterdam en gebaseerd op de vroegere bollenschuren. Het pand bestaat uit drie lagen en heeft twee woongedeeltes. Daar tussenin komt een centraal gebouw dat iets terugwijkt. Alle bewoners krijgen een eigen tweekamerappartement. Verder is er een centrale ruimte met een koffiehoek. Maaltijden kunnen ze via Het Raamwerk bestellen.

Zelfstandig
Het pand biedt ruimte ouderen die altijd zelfstandig hebben gewoond maar nu wat meer hulp nodig hebben en niet naar een instelling willen. Ook is de plek heel geschikt voor jongeren die vanuit huis zelfstandig willen wonen maar nog wel begeleiding nodig hebben. Daar komt nog bij dat dagcentrum Tolhuisstraat 10 en creatief atelier 't Bollenpalet van Stichting Het Raamwerk op loopafstand liggen.De stichting hoopt in september met de bouw te kunnen beginnen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs