BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Trias Woondiensten pak woonfraudeurs aan Afdrukken E-mail

VOORHOUT, 12 juni 2008 - Een nieuwe aanpak van Trias Woondiensten om woonfraudeurs op te sporen lijkt voorzichtig de eerste resultaten op te leveren. De woningbouwcorporatie heeft huurders opgeroepen om zelf signalen over onrechtmatige bewoning van huurwoningen door te geven. Volgens Roos Lamens van Trias heeft dat in Voorhout inmiddels al "een enkele melding" opgeleverd.

Naar deze meldingen wordt volgens Lamens nu administratief onderzoek gedaan. “Het heeft nog niet tot daadwerkelijke acties tegen huurders geleid.” Hoe groot het probleem van woonfraudeurs is valt moeilijk aan te geven, omdat er binnen Trias nog niet eerder onderzoek naar is gedaan.

Onrechtvaardig

De corporatie vindt dat woonfraude een rechtvaardige woningtoewijzing in de weg staat. “De woningnood is hoog, waardoor de regio Holland Rijnland lange wachttijden kent voor woningzoekenden”, legt Yvonne van der Sluis, manager Woondiensten uit. “Het komt voor dat huurders zonder toestemming hun woning soms tegen een hogere prijs doorverhuren aan anderen. De woningzoekenden die netjes staan ingeschreven moeten hierdoor langer op een eigen of andere woning wachten. Dat vinden wij onrechtvaardig.” “‘Ook is sprake van onrechtmatige bewoning als de woning voor andere doeleinden wordt gebruikt”, vervolgt Yvonne van der Sluis. “Bijvoorbeeld als bedrijfsruimte of voor de teelt van hennepplanten.”

Aanpak
"Bij signalen van woonfraude voeren wij allereerst onderzoek uit om de vermoedens te staven", aldus Van der Sluis. "Binnen de grenzen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens wordt informatie over de huurder en de bewoner ingewonnen. Als Trias Woondiensten constateert dat een woning daadwerkelijk onrechtmatig wordt bewoond, kan een juridische procedure worden gestart bij de rechter met als doel de huurovereenkomst te ontbinden en/of de schade die Trias Woondiensten heeft geleden, te verhalen. In dat geval komt de woning leeg en wordt deze opnieuw verhuurd via www.woonzicht.nl." De corporatie is in overleg met Woningstichting Pago en de gemeenten Lisse, Teylingen en Hillegom om samen het probleem van onrechtmatige bewoning effectiever aan te kunnen pakken.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs