BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Leerlingen Crescendo op Schiermonnikoog Afdrukken E-mail

ImageSASSENHEIM, 14 juni 2008 - Het Leerlingenorkest van Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan het 51e Zang- en Muziekfestival te Schiermonnikoog. In alle vroegte gingen de orkestleden gezamenlijk met de bus naar het eiland, om op deze muzikale dag hun beste beentje voor te zetten.

Aan het festival deden vijfentwintig muziekverenigingen mee die werden beoordeeld door de deskundige juryleden Dirk Lautenbach en Bernard van der Wal. De puntentelling en de toon van de juryrapporten is te vergelijken met de manier waarop er bij officiële concoursen wordt beoordeeld.

Het leerlingenorkest onder leiding van dirigent Erik Waerts, speelde in de categorie B (volwassen orkesten) in de 4e divisie.Gekozen is voor het stuk Valdemossa van Rudolf Matthias, een stuk dat begint met een prachtige fluitsolo, gevolgd door een hobosolo. Daarna valt het orkest in en wordt het een mooi en vol klinkend geheel. De jury was vol lof over het orkest en vond dat het over het geheel genomen een goed muzikaal spel had, met name de ritmische gedeelten kwamen goed uit de verf. Het leerlingenorkest heeft een score gehaald van 83 punten (van de in totaal te behalen 100 punten), dus een prachtige prestatie.

’s Middags heeft het orkest nog gespeeld in de muziektent. Daar werd onder andere de Teddy Trombone van Henry Fillmore gespeeld. Een vrolijk stuk met een trombonesolo door Sophie Graven. Verder was er genoeg tijd voor ontspanning tussendoor. Het prachtige weer en de gezellige terrasjes heeft er voor gezorgd dat de orkestleden een fantastische dag hebben gehad met elkaar.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs