BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Acties voor speeltuinen bij wijkbezoek Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 16 juni 2008 – Het behoud van speeltuinen was een belangrijk onderwerp tijdens  het tweede wijkbezoek in Sassenheim door het gemeentebestuur. De raads- en collegeleden bezochten deze keer het gebied tussen de Menneweg, de Parklaan, de Van Pallandtlaan en de Hellegatspolder.

De bewoners vroegen speciale aandacht voor de speelvoorzieningen. In de Geelhoornstraat had een inwoner handtekeningen verzameld voor het aanleggen van een trapveldje. Rond de speelterreinen bij de Apollostraat en het Planetenplein werd actie gevoerd door de kinderen zelf. De ouders zorgden voor limonade, koek en koffie voor de raadsleden en wethouders. De kinderen hadden spandoeken, en ook op de stoep stond in krijt “de speeltuin moet blijven!”

Wijkwandeling
Om 13.00 uur vertrokken twee groepen met vertegenwoordigers van de gemeente om de wijk te inspecteren. Eén groep vertrok vanaf het Essenplein en de ander vanaf de Brandweerkazerne.  De aandachtspunten die door de inwoners waren ingestuurd, werden tijdens de wijkwandeling bezocht. Veel bewoners liepen mee om zelf toelichting te geven. Zoals ook tijdens de eerdere wijkbezoeken kwam het onderwerp speelgelegenheden veelvuldig aan de orde. Beide groepen bezochten dan ook, op verzoek van de bewoners, speelterreinen. Ook de slechte staat van trottoirs in diverse straten en het onderhoud van bomen en het groen kwamen ter sprake. Het onderwerp verkeer, met name het te hard rijden, werd eveneens veelvuldig genoemd.

Speeltuinenbeleid
Speelplaatsen hebben de aandacht van het gemeentebestuur. De gemeenteraad heeft in de komende jaren 800.000 euro beschikbaar gesteld om de speeltuinen op te knappen. De gemeente stelt nu een beleid op voor een evenwichtige verdeling van speelplaatsen binnen de gemeente Teylingen. Alle speelplaatsen zijn inmiddels geïnventariseerd. Het resultaat is geformuleerd in het concept Speelplaatsenplan. Onduidelijk is nog steeds welke speelplaatsen daarin verdwijnen. De verwachting is dat dit concept van de zomer klaar is en in de inspraak komt.

Wijkmarkt
De wijkmarkt begon om 15.00 uur en werd goed bezocht. In de zaal waren een aantal marktkramen opgezet met specifieke thema’s zoals de dienstverlening van de gemeente en de bouw van het appartementengebouw op het Essenplein. Mensen kwamen binnenlopen en konden informeel van gedachten wisselen met gemeentebestuurders. Raads- en collegeleden waren zeer tevreden over de betrokkenheid van de bewoners bij hun wijk en vonden het een nuttige middag.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs