BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
T.O.P. loopt promotie veldkorfbal mis Afdrukken E-mail

ImageSASSENHEIM, 16 juni 2008 - Afgelopen zaterdag had voor T.O.P. hét hoogtepunt moeten worden van het veldkorfbalseizoen: promotie naar de Hoofdklasse. De kroon op een succesvol korfbalseizoen. Alleen de ploeg van DVO stond T.O.P. nog in de weg om dit te realiseren. En die ploeg zorgde onverwacht voor de eerste nederlaag dit seizoen.


T.O.P. zocht een slecht moment uit voor een off-day, speelde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander en verloor uiteindelijk teleurstellend met 15-12. Een enorme domper voor de ploeg en alle meegereisde supporters. T.O.P. promoveert niet naar de Hoofdklasse veldkorfbal en zal het volgend seizoen opnieuw in de Overgangsklasse moeten proberen.

Er was afgelopen zaterdag overigens meer aan de hand bij korfbalvereniging T.O.P.. In de ochtend namen de jeugdploegen pupillen D1 en aspiranten C1 wederom deel aan (de voorronden voor) het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal. Dat jeugdploegen naar het NK gaan is de afgelopen jaren al geen bijzonderheid meer bij T.O.P., maar geeft wel eens te meer aan dat het met de jeugdopleiding bij T.O.P. wel goed zit. Beide ploegen speelden verdienstelijk, maar konden niet doordringen tot de finales.

Daarnaast moest ook het tweede seniorenteam een beslissingswedstrijd spelen voor promotie naar de Hoofdklasse. T.O.P. senioren 2 bleek te sterk voor DVO 2 en won de wedstrijd met 14-13. Dat was wel een verrassing omdat de ploeg uit Bennekom vooraf als sterkste van de twee werd geacht. Het massaal meegereisde Sassenheimse publiek feliciteerde T.O.P. 2 en hoopte natuurlijk dat deze goede prestatie een voorbode was voor een goede prestatie van het eerste team, die een uur later tegen DVO 1 moest aantreden. Zij kwamen echter bedrogen uit, want T.O.P. 1 speelde haar slechtste wedstrijd van dit seizoen!

Vooraf bestempelde iedereen T.O.P. 1 als de favoriet. Immers, de Sassenheimse korfballers behaalden eerder dit jaar in de zaalkorfbalcompetitie de hoogst haalbare klasse (Korfbal League) en waren op het veld vroegtijdig en ongeslagen kampioen geworden in de Overgangsklasse. De nieuwe promotie/degradatie regeling schrijft echter voor dat promotie naar de Hoofdklasse veldkorfbal moet worden afgedwongen in een wedstrijd tegen de kampioen van de andere Overgangsklasse.
Als speelveld voor deze wedstrijd werd de lokatie van korfbalvereniging Bolnes in Ridderkerk gekozen. Op zichzelf een goede keuze, en de weersomstandigheden waren bijna perfect, maar het glibberige veld kwam het peil van de wedstrijden niet ten goede. De gladheid van het veld en het stevige spel van DVO waren niet de hoofdredenen voor het verlies van T.O.P.. De ploeg van Hans Heemskerk haalde nimmer het hoge niveau en speelde niet het wervelende korfbalspel als zij in eerdere wedstrijden hebben laten zien.

Onduidelijk is waarom het falen van de ploeg juist nu de kop opstak. Het lange seizoen, de langdurige fysieke en mentale inspanning en het feit dat T.O.P. de laatste weken (te) rustig aan kon doen omdat het al vroeg het kampioenschap binnenhaalde zijn andere richtingen waarin gezocht kan worden. Feit blijft dat T.O.P. de eerste 25 minuten van de wedstrijd leidde (4-5) en na de gelijkmaker van DVO niet meer in het spel voorkwam. Vlak voor rust kwam T.O.P. nog terug tot 7-6 (ruststand). Na de rust naderde T.O.P. nog slechts een keer tot op een punt (11-10). De gemiste strafworp op 13-11 (5 minuten voor tijd) was definitief het breekpunt voor T.O.P.. Tekenend voor de prestatie van T.O.P. was dat er in de gehele wedstrijd maar vier velddoelpunten werden gemaakt (allen in de eerste helft). De rest van de doelpunten kwamen voort uit strafworpen (5) en vrije worpen (3). Het rendement van de aanvallen was dus bedroevend laag. Ook de wissel, 10 minuten voor tijd, Stanley Larde voor Michael Star, bracht geen keerpunt in de wedstrijd.

Leon Braunstahl was het meest productief in deze wedstrijd (5 goals), gevolgd door Bregtje van Drongelen en Wendy Pleijter (beiden 3). Daniel Harmzen scoorde vlak voor de rust zijn enige goal. Het moet gezegd dat DVO ook geen hoogstaande wedstrijd speelde, maar door gedegen en geduldig aanvalsspel gecombineerd met een hoger rendement op hun schoten terecht de overwinning binnenhaalde. T.O.P. likt de wonden en gaat het volgend seizoen op het veld opnieuw proberen in de Overgangsklasse. Laten we echter niet vergeten dat T.O.P. dit seizoen een veel belangrijkere prijs heeft binnengehaald: kampioenschap in de zaal en promotie naar de Korfbal League in de zaalkorfbalcompetitie. Dat maakt dit korfbalseizoen toch bijzonder succesvol.

Het korfbalseizoen is bijna voorbij: op 28 juni aanstaande volgt alleen nog het jaarlijkse T.O.P.-SchoolkorfbalSpektakel en op 12 en 13 juli viert T.O.P. haar 80-jarig bestaan. In augustus starten de trainingen weer en kan T.O.P. zich gaan opmaken voor een mooi seizoen met korfbal op Wereldniveau: zaalkorfbalspektakel in de Korfbal League!
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs