BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Schoolcampus feestelijk geopend Afdrukken E-mail

ImageSASSENHEIM, 16 juni 2008 - Al meer dan een jaar stond het postkantoor van Sassenheim leeg.  Het is boekhandel Wagner gelukt om het postkantoor opnieuw een bestemming te geven. Een ware schoolcampus zou in ons dorp komen. Woensdag 11 juni was het dan zover: rappers en dansers zorgden voor een feestelijke opening.

Image

Image 

Om 16.00 uur begon  de officiële opening, een spontaan welkomstwoord van Willemien Wagner, het brein achter deze campus. Er werd begonnen met een enthousiaste breakdance show, gegeven door de heren van Dansstudio Sonja uit Sassenheim. Acht breakdancers lieten hun kunsten zien! Vervolgens was Rapper Turboglad uit Kampen (Zwolle) uitgenodigd om een aantal nummers ten gehore te brengen. Na even stoeien met de installatie ging de jeugd van Sassenheim los. Rapper Tamar is 15 jaar en heeft al diverse prijzen gewonnen. Hij mocht o.a. het bevrijdingsfestival van Zwolle in mei  openen. Een hele nette, rustige jongen, maar op het podium een totaal ander mens. Er werd luid geklapt en mee gerapt.

Image

Image 

Na ongeveer een half uur te dansen, rappen en klappen werd  het even iets officiëler. Wethouder Wilbrink onthulde het negen meter lange graffiti kunstwerk, gemaakt door opnieuw een jonge Sassenheimer, kunstenaar  Lennart Scholte. Mevrouw Wilbrink vind het een geweldig initiatief en een eer zo’n gelegenheid in Teylingen, kern Sassenheim te mogen openen. Zij vertelde kort over de herinneringen aan haar schoolperiode, het assortiment van toen en de mogelijkheden tot aankoop van haar nieuwe schriften.

Image 

Image 

Na de onthulling van het kunstwerk met de tekst “Back to skool” werden er opnieuw  swingende shows gegeven door  de meiden van Dansstudio Sonja. En iedereen kwam weer los.  Na een luid applaus namen de dames afscheid van het publiek, welke in grote getale aanwezig was. Na een kort dankwoord mocht het publiek  nog even nagenieten van de 14-jarige dj Marc van Zeijl, die nog een een klein uurtje doorging met de muziek. Anderen gingen direkt het postkantoor binnen om te zien hoe de Campus van Wagner was geworden. In het oude postkantoor is zo'n beetje alles te krijgen wat een scholier nodig heeft.

Image 

Image 

De Campus is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur. Tot half september zal de Campus in het poskantoor gevestigd zijn.

(Tekst/foto's: Wagner) 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs