BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kortebaandraverij wordt Sassems Ascot Afdrukken E-mail

ImageSASSENHEIM, 17 juni 2008 - De kortebaandraverij van Sassenheim zorgt vrijdag 20 juni aanstaande voor een flitsende start van de zomer. Nu de paarden al weer voor de zevende keer flink draven over de Teijlingerlaan, vond de organisatie het tijd worden voor een nieuwe dimensie aan het evenement. In navolging van de beroemde paardenraces in Ascot, Engeland, worden de dames die de Sassemse Harddraverij bezoeken met een hoed verwacht.


Het bestuur van de Stichting Harddraverij heeft er inmiddels voor gezorgd dat er elk jaar op de derde vrijdag in juni in het centrum van Sassenheim een kortebaandraverij wordt georganiseerd. In samenwerking met de Teylinger OndernemersVereniging (TOV) zijn deze activiteiten uitgebreid met een gezellige braderie. Inmiddels is dit tijdstip een vast gegeven geworden in vele agenda’s.

Image
Hoeden en paardenraces. Al bijna 300 jaar een traditie in het Engelse Ascot. Op ‘Royal Ascots Lady’s Day’ gaat het feitelijk meer om de hoeden dan om de koersen. Iedereen probeert elkaar de loef af te steken met de gekste, mees extravagante hoeden. Hele balen struisvogelveren, vliegende schotels, surfplanken en zelfs een dartbord-met-pijl komen voorbij op Royal Ascot. En uiteraard alles met bijpassende outfit. Maar, wel op een chique manier, want het is geen carnaval!

Hoed
Een aantal dames van de Club van 100 (vrienden van de Stichting Harddraverij Sassenheim, red.) vindt dat ook de Sassenheimse harddraverij dit extra cachet kan gebruiken. Zij kregen hiervoor het idee tijdens de vorig jaar voor het eerst gehouden Haringparty, georganiseerd door de Kern Warmond van de Teylingen Ondernemers Vereniging. Op deze borrel, waarbij de Hollandse Nieuwe kan worden geproefd, worden de dames verzocht een hoed te dragen. Dat beviel de dames zo goed dat de organisatie nu dus naast de renpaarden en jockeys dus ook Dames met Hoeden hopen te mogen verwachten. Voor de draagsters van de drie mooiste hoeden is een prijs beschikbaar gesteld in de vorm van een cadeaubon.

Wedmogelijkheden

Op de Teijlingerlaan strijden 20 juni vanaf 13.30 uur maar liefst 24 paarden en hun pikeurs om de eerste plaats. De aanwezigheid van een totalisator maakt het voor het publiek mogelijk op de paarden te wedden. Van elke ingezette euro, wordt 70 cent uitbetaald. Keurmeesters zien er vakkundig op toe dat de races volgens de voorschriften verlopen. Het is echt het proberen waard om eens een keertje in te zetten. Het geeft het kijken naar de koersen een heel andere dimensie.

Braderie
De Teylinger Ondernemers Vereniging (TOV) verzorgt van11.00 uur tot 18.00 uur een gevarieerde braderie in het centrum. Vanaf de Teijlingerlaan is het een gezellig lint aan kraampjes het centrum in. Naast diverse interessante aanbiedingen lopen er dit jaar diverse orkesten over de braderie om het één en ander te voorzien van een vrolijke noot. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.

Gezelligheid

Aansluitend verplaatst de gezelligheid zich vanaf 18.00 uur naar de Oude Haven, waar het hele horecaplein zich opmaakt voor een avondje uit. Gezellige terrassen, een hapje en drankje zorgen ervoor dat de sfeer nog even aanwezig blijft, ondersteund met sfeervolle muziek van een live band.

Club van Honderd

Het Midzomerfestijn is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Harddraverij Sassenheim en de Teylinger Ondernemers Vereniging (TOV). Dankzij de steun van het bedrijfsleven in Sassenheim en omgeving wordt het mogelijk gemaakt dit te organiseren. Iedereen die ook graag dit initiatief wil steunen, kan lid worden van de Club van Honderd. Lidmaatschap is al vanaf 50 euro per jaar mogelijk en hieraan zijn bepaalde privileges verbonden, zoals toegang tot de sponsortent.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs