BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Columbiaan haalt medailles op NK Zwemmen Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 18 juni 2008 - Zwemmers van de Columbiaan uit Voorhout hebben afgelopen weekend bij het NK Zwemmen in Eindhoven diverse medailleplaatsen behaald. Het NK leverde ondermeer een gouden plak en een persoonlijk record op.

Het NK werd van donderdag 5 juni tot en met zondag 8 juni in Eindhoven georganiseerd. Aan de start kwam de hele Nederlandse zwemtop. Het evenement was vooral gericht op een goede voorbereiding op de OS in Beijing. Hierdoor waren de finales in de ochtend en werden de series ’s avonds gezwommen.

Deelnemers
De Columbiaan-deelnemers waren: Lisa Edelaar, Tamara Boeff, Daphne Roubos, Eline Boers, Miranda Nijenhuis, Marina Scheepbouwer, Oscar Sondermeijer, Vince Polak, Sander Beekman en Niels van Polanen. Helaas kon Jan Kersten (nog) niet deelnemen i.v.m. zijn schouderblessure (maar was hij als ploegleider aanwezig). Finaleplaatsen waren er voor Niels, Eline, Miranda en Marina.

Limiet
Niels van Polanen behaalde een prachtige bronzen medaille ( met 1/100 verschil met de nummer 4) op de 200 meter vlinderslag. Miranda behaalde vier medailles op de 200 wissel (zilver), 50 school (goud), 100 rug (brons) en 50 rug (brons). Ze deed dat in persoonlijke records op de langebaan. Helaas lukte het Miranda (net) niet om de EJK-limiet op de 200 wissel te zwemmen. Dit overschaduwde haar prima prestaties en tijden bij dit NK.

Estafette-ploeg
De dames-estafette behaalde op de 4 x 100 wissel een prachtige 4e plaats. Dat deed ook Eline Boers op de 50 meter schoolslag. De meeste zwemmers zullen over twee weken ook starten op het NK sprint in Alkmaar.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs