BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
St. Bartholomeus zoekt religieus erfgoed Afdrukken E-mail

VOORHOUT, 19 juni 2008 - Voor een tentoonstelling over de St. Bartholomeuskerk zoekt de parochie samen met de Historische Kring Voorhout naar creatieve kunstuitingen met betrekking tot de kerk. Op de tentoonstelling in het najaar worden ook werken uit de collectie van de parochie getoond.

2008 is uitgeroepen tot Jaar van het Religieus Erfgoed. Een jaar volop publieksactiviteiten om zelf te ervaren wat religieus erfgoed voor ons betekent: schoonheid, een plek van herkenning en ontmoeting, een deel van onze geschiedenis. Het behouden waard.

Kerken, synagogen, kloosters, moskeeën, abdijen, begraafplaatsen; bijna nergens is de verscheidenheid aan religieus erfgoed zo groot als in Nederland. Ons religieus erfgoed staat echter onder zware druk. Met de instandhouding daarvan zijn grote bedragen gemoeid. Anders maken markante gebouwen plaats voor een parkeergarage, kantoor of een flat. De bijbehorende interieurs en kunstvoorwerpen verdwijnen.

2008 is niet alleen het Jaar van het Religieus Erfgoed. Het is ook het jaar waarin de parochiekerk 125 jaar bestaat en de Historische Kring Voorhout (HKV) haar 10-jarig bestaan viert. Bovendien vindt in het weekend van 13-14 september a.s. ook weer de Open Monumentendag plaats; een evenement dat de laatste jaren meer dan een miljoen bezoekers trekt.

Het is daarom dat het parochiebestuur en de HKV in het najaar een tentoonstelling willen organiseren van creatieve kunstuitingen met betrekking tot de kerk en de parochie. Gedacht wordt aan beeltenissen van de kerk op schilderijen, in Delfts Blauw en op oude foto’s. Natuurlijk zijn ook wandkleden en borduurwerken van harte welkom.

Daarnaast beschikt de parochie zelf – naast wat al in de kerk zichtbaar is - over een indrukwekkende collectie van religieuze voorwerpen, variërend van kerkelijk vaatwerk tot antieke liturgische gewaden. Momenteel wordt bekeken of die mogelijk - voor het eerst sinds vele tientallen jaren - weer (even) te zien zullen kunnen  zijn.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u na 29 juni terecht bij Richard Kuijten, tel. 06-55153762. Uiteraard kunnen de kunstwerken ook in bruikleen worden afgegeven op het parochiesecretariaat. Iedere inzending wordt bijzonder op prijs gesteld.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs