BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Drie windturbines bij AkzoNobel Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 18 januari 2011 - AkzoNobel wil drie windturbines plaatsen om groene stroom op te wekken. Twee windturbines komen achter op het fabrieksterrein te staan en één aan de overkant van de Leidsevaart in de Elsgeesterpolder (zie de drie groene sterren op de afbeelding). AkzoNobel kan met de drie 'windmolens', met een hoogte van bijna 100 meter, de CO2 uitstoot van de fabriek met 82% verminderen.

AkzoNobel verbruikt jaarlijks 14,5 miljoen kWh aan electriciteit, genoeg voor circa 4100 huishoudens. Om de duurzaamheid van Sassenheimse verffabriek te bevorderen heeft AkzoNobel onderzoek gedaan naar het gebruik van maximaal 3 windturbines om energie op te wekken. 

De twee windturbines op het terrein van AkzoNobel hebben een ashoogte van 73 meter.  De totale hoogte inclusief de rotorbladen is 99,5 meter. De windturbine in de Elsgeesterpolder heeft een ashoogte van 78 meter en een totale hoogte van 119 meter. Gezamenlijk wekken de turbines 4,6 megawatt aan electriciteit op en ze voorkomen 8350 ton CO2 uitstoot.

De plannen zijn dinsdagavond gepresenteerd aan de raadscommissie Ruimte. Het is nog niet bekend wanneer wethouder Stuurman het windturbine-plan ter bespreking aan de commissie en de gemeenteraad zal sturen.

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs