BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Musical parade trekt door Sassenheim Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 16 april 2010 - De  64ste editie van het Bloemencorso met als thema 'Muscial Parade' reed zaterdag door Sassenheim. Het Bloemencorso door de Bollenstreek heeft volgens de organisatie ruim een miljoen kijkers getrokken. "Er is een mooi corso neergezet, het mooiste van de 64 edities. Maar dat zeggen we elk jaar geloof ik. Het was echt een mooi corso, mede door het leuke thema en de goede bloemen", aldus corso organisator Leo van der Zon. Foto: Marry Poppins, de praalwagen van de gemeente Teylingen. Foto's Edwin van der Wijngaard.

De 64ste editie het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft het thema Musical Parade. De zestien praalwagens hadden ieder een eigen musical als thema. Zo kwamen zaterdag onder andere Wicked, Soldaat van Oranje, Sound of Music, Marry Poppins, Phantom of the Opera en Lion King voorbij.

Image

Soldaat van Oranje

De jury vond Phantom of the Opera de mooiste praalwagen, gevolgd door Lion King en West Side Story. De praalwagens met het mooiste steekwerk waren Lion King, Wicked en Alice in Wonderland. 

Image

Mamma Mia met de All Stars Coverband

De muziekkorpsen die traditioneel in de optocht meelopen waren dit jaar vervangen door musical muziek vanaf de praalwagens. Op de praalwagen van Mamma Mia speelde de All Stars Coverband muziek uit de musical. 

Image

Het nieuws dat er dit jaar geen muziekkorpsen meelopen, kwam voor Adest Musica als een bittere pil. Het corso was altijd de opening van het seizoen waarbij de drum- en showband zich presenteert aan het publiek. Adest Musica besloot daarom om in Sassenheim voor het corso uit te marcheren en musiceren. Hierbij werd bij het Hospice en bij de Bernardus gestopt om een optreden te geven. 

Image

Sound of Music

Nadat het corso Sassenheim had verlaten, liep men tegen een aantal problemen aan. Op de Westelijke randweg bij het Keukenhof stonden te veel toeschouwers waardoor het corso er maar moeilijk doorkwam. Ook begaf het voorste gedeelte van Soldaat van Oranje het, waardoor het moest achterblijven in Lisse. 

Image

Alice in Wonderland

Van der Zon wil het publiek voortaan op de hoogte gaan stellen als het corso vertraagd is: "Zelf denk ik om een soort "verwachte doorkomsttijd auto" te introduceren. Iets voor 2012." 

Image

My Fair Lady

Image

Lion King

Image

Grease

Bekijk de volledige fotoreportage.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs