BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Muziekkorpsen gemist tijdens corso Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 18 april 2011 - Het was alsof de leden van toneelvereniging Pankras het al aanvoelden. Achterop hun t-shirts stond 'Vorig jaar was het leuker' te lezen. Hoewel ze daarmee niet verwezen naar het bloemencorso maar naar hun voorstelling voor komend seizoen (het is de titel van het stuk), was het een kreet waar veel toeschouwers zich wel in konden vinden. En dan niet zozeer omdat de wagens niet mooi genoeg waren, maar wel omdat de traditionele muziekkorpsen ontbraken in de optocht.

Image"Het is zo stil", was een veelgehoord commentaar, vooral tussen de grote praalwagens door. Hoewel er op de meeste wagens wel muziek klonk, liet de techniek het hier en daar afweten. Toen er ook nog gaten vielen in de stoet, was het helemaal vreemd rustig. "Ik kom oorspronkelijk hier uit de streek, en woon al jaren in de buurt van Leipzig", vertelde een mevrouw langs de kant. "Nu was ik eindelijk weer eens in de bollenstreek tijdens het bloemencorso, maar ik vind het maar gek, zo zonder muziek ertussen. Anders hoorde je in ieder geval in de verte wel weer een muziekkorps aankomen als er even een gat viel, maar nu hoor je helemaal niets. En dat terwijl het thema juist zo vol muziek zit. Jammer hoor." Als het aan het publiek ligt, doen de korpsen volgend jaar dan ook gewoon weer mee.

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs