BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Máxima viert verjaardag op Kagerplassen Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 28 mei 2011 - Prinses Máxima maakt zaterdag een boottocht over de Kagerplassen. Zij viert haar 40e verjaardag samen met Prins Willem-Alexander, koningin Beatrix, andere familieleden, vrienden en leden van buitenlandse vorstenhuizen. Zij waren vrijdagavond ook aanwezig bij het verjaardagsconcert in het Amsterdamse Concertgebouw. Klik hier voor video-opnamen.

De boottocht begon om 11.30 uur vanaf Park Groot Leerust. Máxima en haar genodigden varen in circa 12 sloepen van Olympia. De genodigden dragen witte jasjes met daarop een afbeeling van een verkeersbord 'maximumsnelheid 40 km/uur', een verwijzing naar de leeftijd van de prinses.

Image

De molen in de Zwanburgepolder was voor de gelegenheid gaan draaien. De molenaars werden daarvoor door koningin Beatrix hartelijk bedankt.

Image

Burgemeester Schelberg voer zelf iin een boot voor Park Groot Leerust bij het vertrek van de koninklijke vloot.

Image

Het koninklijke gezelschap kan op de Kagerplassen kijken naar de Westlander Zeildagen. Zaterdagochtend vindt de beurtveerwedstrijd plaats, waarbij de traditionele zeilende bedrijfsvaartuigen langs diverse stempelposten een parcours over de Kagerplassen afleggen.

Image

Onder de gasten bevonden zich ook de ouders van Maxima die uit Argentinië over zijn om de feestelijkheden rond de verjaardag van hun dochter bij te wonen. De vader van Maxima, Jorge Zorrequieta, zat naast koninging Beatrix in één van de boten.

De komst van Máxima naar Warmond is zorgvuldig geheimgehouden. De start van de Westlander Zeildagen werd verplaatst van Park Groot Leerust naar Koudenhoorn, maar de bestuursleden van Stichting Zeilvaart Warmond werd niet verteld waarom.

Prinses Máxima kreeg vrijdag ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag een concert aangeboden van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Bijna de voltallige Nederlandse Koninklijke Familie, leden van buitenlandse Koninklijke en Vorstenhuizen uit België, Denemarken, Luxemburg, Noorwegen, Griekenland en Bulgarije, vrienden en mensen, met wie zij de afgelopen 10 jaar heeft gewerkt, waren uitgenodigd voor het concert.

Image

Image

Image

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs