BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
VVD levert zwerfafval in bij wethouder Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 1 november 2011 - De VVD Teylingen heeft afgelopen weekend een stapel vuilniszakken vol zwerfafval bij elkaar geraapt. Een deel van de ‘opbrengst werd zaterdagmiddag overhandigd aan VVD-wethouder Leo van der Zon.  Die kon de extra opruimhulp van zijn partij wel gebruiken, omdat de gemeente net heeft besloten tot een forse bezuiniging op het groenbeheer. Hierdoor wordt er de komende jaren ook minder zwerfafval opgeruimd.

De Teylingse liberalen hielden de opruimactie in Warmond, Voorhout en Sassenheim voor het derde jaar. Ook locaties die via email waren opgegeven werden langs gelopen, zoals het Oosthoutpark. De actie was de gehele dag via Twitter te volgen. De reacties van de inwoners waren zeer positief. In Voorhout werd door een slager snert aangeboden. Omdat park Rusthoff dicht was vanwege de opbouw van het Halloweenfeest zijn de VVD´ers zondag nog een keer uitgerukt om daar de zwerfafval van het Halloweenfeest op te ruimen. Tweede Kamer- en fractielid Ard van der Steur versterkte de ruimploeg in zijn eigen dorp Warmond.

Waterpartijen

De hoeveelheid zwerfafval viel mee. Teylingen is een schone gemeente, maar de liberalen wisten toch een fikse stapel zakken te vullen. Met name in perken en langs waterpartijen werd veel zwerfafval aangetroffen. Voor oponthoud zorgden de sigarettenpeuken bij horecagelegenheden. Buurtbewoners spraken de VVD ´ers hierop aan.

Broekriem
De vuilniszakken werden aan het eind van de middag door de enthousiaste bestuursvoorzitter Arnoud Rikkers en de vuilopruimers aangeboden aan wethouder Leo van der Zon. Deze vond het een voorbeeldactie en hoopte op meer navolging omdat de gemeente op dit gebied de broekriem helaas moet aantrekken. De gemeente is schoon en dat willen we graag met z´n allen zo houden, aldus Van der Zon. De gemeente bezuinigt echter de komen drie jaar 80.000 euro op het groenbeheer in Teylingen. Onderdeel van die bezuiniging is dat er minder zwerfafval wordt opgeruimd uit de plantsoenen

Verantwoordelijkheid

VVD fractievoorzitter Marlies Volten: ”Voor de VVD heeft deze actie twee kanten. Ten eerste willen we vaststellen hoe erg het zwerfafvalprobleem in Teylingen is. Dat blijkt dus mee te vallen. Ten tweede willen we laten zien, dat het schoonhouden van onze dorpen een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Door vuil niet op straat te gooien en het op te ruimen.  De VVD gaat volgend jaar zeker weer de straat op”, aldus Marlies Volten.
 
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs