BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Ter Leede Dames pakken sober de punten Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 21 november 2011 - De dames van Ter Leede speelden afgelopen zaterdag op sportpark de Roodemolen hun thuiswedstrijd tegen Reiger Boys. De bezoeksters uit Heerhugowaard, zijn fysiek sterker en Ter Leede is voetbaltechnisch het betere team en wint alsnog met 2-1. Ondanks de verschillen (en dat maakt deze voetbalsport ook zo leuk), kopt aanvoerster Monica Hoogendam in de 8e minuut de bal op de lat. Het eerste wapenfeit van Reiger Boys is ook een gevaarlijk moment maar resulteert in een hard schot op de paal. Uiteindelijk komt Ter Leede in de 23e minuut via Marjolein van de Bighelaar op voorsprong. Haar afstandschot belandt met een klein boogje over de te ver voor haar doel staande doelvrouw van Reiger Boys, 1-0 en tot aan de rust blijft het middenveld overbezet.

De start van de tweede helft is veelbelovend te noemen. In de 48e minuut rost aanvoerster Monica Hoogendam uit een corner de bal in het hart van het doel, 2-0. We lijken op rozen te zitten en krijgen meer diepte in ons spel en de controle over de wedstrijd. Ondanks dat valt er een aansluitingstreffer voor Reiger Boys te noteren. Door een zwak moment van de Ter Leede doelvrouw, belandt de bal pardoes voor de voet van een speelster van Reiger Boys. Zij aarzelt niet en lobt de bal in het lege doel en zorgt hiermee voor de spannende 10 minuten.

In de 64e minuut grijpt trainer-coach Rene Bouma in door Daphne van Kruistum in te brengen. Met haar acties op de linkerflank komt er meer creativiteit op de helft van de tegenstander en enkele mogelijkheden maar lijdt niet tot grote kansen. Op deze manier ligt er continue druk op Reiger Boys, en Ter Leede komt tot aan het eind signaal niet meer in gevaar.

Door de winst op sportpark de Roodemolen, tevens bijgewoond door 70 toeschouwers, klimmen we naar een gedeelde 2e positie in de topklasse. Het doelsaldo van Ter Leede is 6 doelpunten beter dan Saestum uit Zeist. Ter Leede blijft daar voorlopig staan omdat het volgende week in de beker actief is tegen CSW uit Wilnis.

Opstelling: Jennifer Vreugdenhil; Manon Micka, Monica Hoogendam, Celine van Loe (64e minuut Daphne van Kruistum), Fien de Leeuw, Marieke Goeree, Anouk van Haaster, Stephanie de Lange; Lavinia Poku, Marjolein van de Bighelaar, Kitty Susan.

Scoreverloop:
1-0: 23e minuut Marjolein van de Bighelaar
2-0: 48e minuut Monica Hoogendam
2-1: 54e minuut Reiger Boys
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs