BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Harmonie St. Cecilia presteert op concours Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 28 november 2011 - Het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia nam afgelopen zaterdag deel aan een concertconcours in het Brabantse Veldhoven. De muzikanten konden meer dan tevreden zijn met het resultaat: een eerste prijs.


Het was al weer zes jaar geleden dat harmonie St. Cecilia deelnam aan een concours. In november 2005 promoveerde het orkest nog van de vierde naar de derde divisie. De harmonie moest zich dit jaar dus maar weer eens bewijzen, temeer omdat een ander Cecilia-onderdeel (de drumfanfare) dit jaar al goede resultaten had behaald tijdens twee concoursen, en daar promoveerde naar de eerste divisie.

Gewaagd

Een groot deel van het Voorhoutse orkest stapte deze dag in een gehuurde touringcar om gezamenlijk de reis af te leggen. Er was voor gekozen om het concertconcours in het Brabantse Veldhoven te bezoeken, nabij Eindhoven. Een gewaagde keuze, want in Noord-Brabant zijn ze wel wat gewend als het om goede en fanatieke orkesten gaat. De concertwedstrijd werd georganiseerd door de Stichting Veldhoven in Concert, met medewerking van het Veldhovens Muziek Korps en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, en vond plaats in het plaatselijke theater De Schalm. Het is een mooi theater met een goede akoestiek. 

Lastig

Voor harmonieorkest St. Cecilia stonden de repetities de afgelopen tijd uiteraard geheel in het teken van de drie vandaag te spelen muzikale werken in de derde divisie. Eén daarvan stond al eens eerder op de lessenaars van de muzikanten: Ivanhoe. Dit muziekstuk van componist Bert Appermont verhaalt het leven van deze beroemde Engelse held. De nadere twee muziekstukken waren nog niet eerder uitgevoerd: Rainbow Warrior van Kees Vlak en Persis van James L. Hosay. Het eerste stuk gaat over het Greenpeace actieschip Rainbow Warrior, dat walvissen beschermt die bedreigd worden door walvisjagers. En Persis is een muzikale fantasie over het oude Perzische Rijk. Al met al een programma dat niet alleen lastig is om te spelen, maar ook lekker in het gehoor ligt.

Eerste prijs

De vakjury oordeelde positief over het optreden. Van de honderd te verdelen punten werden er 78,83 toegekend aan het verplichte werk Ivanhoe. De overige twee muziekstukken waren gekozen werken en werden samen beoordeeld voor 81,17 punten. Het gemiddelde, precies 80 punten, was net aan goed genoeg voor een eerste prijs. De oorkonde werd tijdens de prijsuitreiking opgehaald door dirigent Sjef Weijers en voorzitter Jaap van der Geer.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs