BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Antoniusschool sluit viering 90-jarig bestaan af Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 10 april 2012 - De Antoniusschool in Voorhout heeft afgelopen week de viering van haar 90 jarig bestaan afgesloten. Die viering heeft in het teken gestaan van 90 jaar ontwikkelen van de talenten van kinderen in Voorhout. De school begon de feestweek met een viering in de kerk zoals dat bij het katholieke onderwijs gebruikelijk was.

Hier zijn oud leerlingen (inmiddels opa van leerlingen), de heren Van der Hulst en Verdegaal aan het woord geweest. De verhalen van vroeger en met name de ondeugd die er bij de ‘ jongens’ was bracht de volle kerk tot zwijgen. In de ogen van de kinderen waren dit wel heel bijzondere talenten! Onder begeleiding van een draaiorgel en eigen muziekinstrumenten gingen de kinderen in een optocht via de oude locatie (de huidige kinderopvang  la Luna) aan de Ter Haar Romenystraat naar het Clustergebouw waar de school is gehuisvest.

Image
Op dinsdag waande je je terug in de tijd. Het klompengekletter, aap-noot-mies teksten,  altijd-is-kortjakje-ziek melodieën, ulevellen en de oorvijgen waren weer terug op de school.  Samen met Marleen van Leeuwen heeft de hele school het toneelstuk “ Jarig Jetje”  voor de ouders, oma’s, opa’s,  vrienden en bekenden opgevoerd in de sporthal  ‘de Tulp’. Heel knap en leuk zoals alle 240 leerlingen een aandeel hadden in dit stuk!
Tussen de middag werden de kinderen verrast met poffertjes, waarna ze in groepjes op zoek gingen naar de vossen van de vossenjacht.

Talenten

Het thema ‘talenten’ stond deze avond letterlijk in de schijnwerpers met  ‘ Antonius got Talent’ . Het was voor de jury echt een lastige klus. Zoveel talent en zeer gevarieerd is er aanwezig op deze school. Goochelaars, dans-acts, zang, viool, acrobatiek of gitaarspel in combinatie met zang, jongleren het kon niet op. Na rijp beraad koos de jury voor Daisy  Zwetsloot die met haar zangstem de beker wist te veroveren.

Image
Woensdag heeft de school 4450  euro bij elkaar gelopen tijdens de sponsorloop. De hele opbrengst komt ten goede van het project Kliptown Youth Program (KYP)in Afrika. Door deze inzameling hebben de Antonius-kinderen ervoor gezorgd dat er in Afrika een aantal kinderen les kan krijgen en op die manier aan hun talenten kunnen werken voor een betere toekomst.

Afrika
Op donderdag was Afrika als het ware in school gehaald.  Op deze wijze konden de kinderen kennis maken met deze cultuur. Er werden sieraden en maskers gemaakt. Afrikaanse dans, muziek en zang  klonk door het hele gebouw. De zonnige sfeer was in huis. Die middag was er voor de ouders een voorstelling, waarin de kinderen het geleerde vol ritme met plezier hebben laten zien.  Aan het einde stond iedereen ( kinderen, juffen, meester en ouders) los te gaan op de Afrikaanse muziek.

Image
De laatste dag werd spannend, omdat de school het grootste schilderij van Voorhout wilde maken. Burgemeester Schelberg was erbij om dit record vast te stellen. Alle kinderen stonden klaar en tijdens een centraal teken, hield ieder kind een stuk karton, met een deel van de beschildering ophoog. Zouden de stukjes samen één geheel vormen? De burgemeester kon het na tien tellen bevestigen. Gelukt!

Na deze geslaagde recordpoging was er nog een ballonnenwedstrijd op het schoolplein. De burgemeester gaf het startsignaal en inmiddels zijn een aantal kaartjes al binnen. Meerdere ballonnen hebben een lange reis gemaakt, want kaartjes zijn gevonden in Noord-Brabant, Limburg en zelfs België.

Receptie
Aan het einde van deze succesvolle feestweek was het, tijdens een goed bezochte receptie, de beurt aan het oud-personeel en de oud–leerlingen. Voor velen een leuk weerzien. Herinneringen werden opgehaald door jong en oud. Zichtbaar was dat vele oud-leerlingen hun talenten goed hebben ontwikkeld. Prachtig dat de Antoniusschool daar mede aan de basis heeft kunnen staan.

Image
De school blijft werken aan de optimale ontwikkeling van de kinderen. De Antoniusschool is met haar 90 jaar een stevig fundament binnen het onderwijs in Voorhout . “Daar kun je nog steeds op bouwen”, volgens Dorien van Doeveren directeur van de Antoniusschool! 

Image
 
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs