BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Fel verzet tegen bouwroute door Componistenbuurt Voorhout Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 10 april 2012 – Bewoners van de Componistenbuurt in Voorhout verzetten zich fel tegen de komst van een bouwroute door hun wijk. Via deze route zou 3 jaar lang het bouwverkeer voor de bouw van de eerste fase van de nieuwbouwwijk Hooghkamer moeten gaan rijden. De bewoners vrezen dat hiermee de veiligheid van de vele kinderen in de wijk in het geding komt. (Foto's: Mariska de Graaff)

De komst van de bouwroute door de wijk kwam vorige maand voor de buurtbewoners als een complete verassing. Afgelopen zomer was bepaald dat de bouwroute over de Jacoba van Beierenweg zou lopen. Tijdens een informatiebijeenkomst in november hebben omwonenden van die weg daar echter bezwaren tegenin gebracht. Voor de gemeente blijkt dit nu aanleiding te zijn geweest de bouwroute naar de Componistenbuurt te verplaatsen, waar deze via de Componistenlaan, Mozartlaan en het Offenbachpad moet gaan lopen. Volgens een in opdracht van de gemeente uitgevoerd onderzoek is deze route veiliger dan die over de Jacoba van Beierenweg.

Rammelt
De bewoners van de Componistenbuurt bestrijden dit echter. "Het onderzoek van de gemeente rammelt aan alle kanten", zo stellen zij op hun website . Zo is volgens hen het feit dat de route door de Componistenbuurt twee keer de hoofdader van de wijk kruist (station – Offenbachpad) compleet gemist. Ook het in het onderzoek genoemde grote bezwaar van de route over de Jacoba van Beierenweg (het kruisen van fietsers en bouwverkeer bij de ingang van het bouwterrein) wordt niet opgelost met de route door de Componistenbuurt. Het verplaatst het probleem alleen naar de rotonde bij het spoor.

Bijeenkomst

Nadat de bewoners van de componistenbuurt lucht kregen van de omlegging van de bouwroute is er in alle haast een handtekeningenactie opgezet, waarbij 150 steunbetuigingen werden opgehaald. Dit resulteerde 26 maart in een bijeenkomst voor de buurtbewoners. Die bijeenkomst heeft de buurtbewoners en de gemeente echter niet dichter bij elkaar gebracht.

Image
De bewoners van de Componistenwijk, die zich hebben verzameld onder de naam ‘Wakker Teylingen’, voeren aan dat de route die nu door het college wordt voorgesteld, wekelijks door alleen al kinderen ca. 5000 maal te voet wordt gepasseerd. Zo is het Offenbachpad de dagelijkse route voor honderden kleine kinderen die naar school gaan of willen sporten in sporthal De Tulp. Ook ligt aan dit pad de speeltuin die gebruikt wordt door de kinderen van de (buitenschoolse) opvang. Voor de kinderen zou er dan een voetpad van 1 meter breed overblijven. Aan de ene kant water en aan de andere kant fietsers en bouwverkeer.

Tweede Kamer

Volgens Marcel Westing van Wakker Teylingen zijn er inmiddels er juristen ingeschakeld en wordt via Veilig Verkeer Nederland geprobeerd een nieuw onafhankelijk onderzoek af te dwingen. Daarnaast is contact gezocht met de medezeggenschapsraden van de diverse basisscholen en wordt ook de Tweede Kamer geïnformeerd.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs