BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Voorhoutse wijkagent mishandeld door jongeren Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 21 april 2012 (update) - Een groep van vier minderjarige jongeren heeft vrijdagavond in Voorhout wijkagent Willem Theil zwaar mishandeld. De agent, die geen dienst had, zag dat de jongeren achter de Agneshove vernielingen een het plegen waren. Toen hij de jongeren hier op aansprak, vielen ze hem aan. Twee meisjes van 14 en 15 uit Voorhout, een 15-jarige jongen uit Valkenburg en een 17-jarige jongen uit Lisse zijn aangehouden op verdenking van de mishandeling.

De jongeren zorgden rond 20.00 uur voor overlast in een parkje bij de Kerkweg. Een van hen stond aan een lantaarnpaal te trekken. Toen de 61-jarige wijkagent daar iets van zei, werd hij uitgescholden. Hij liep naar de jongeren toe en werd ineens aangevallen door één van de jongens. Hij sloeg de 61-jarige een aantal malen hard in het gezicht, waardoor de man viel. Terwijl hij op de grond lag, bleef de jongen hem tegen het hoofd slaan.

De jongeren gingen ervandoor toen een getuige de politie belde. De politie heeft in de buurt gezocht naar de jongeren, maar ze op dat moment niet meer aangetroffen. Theil is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft bij de mishandeling onder meer een gebroken been, blauwe plekken en schrammen opgelopen. Via Twitter laat Theil weten dat hij maandag is ontslagen uit het ziekenhuis en "een lange weg naar revalidatie" verwacht.

Doordat omstanders foto's hadden gemaakt van de jongens kon de politie vrijdagavond de vier verdachten thuis aanhouden. Zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs