BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
TOP/Wereldtickets.nl niet scherp tegen OVVO Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 11 mei 2012 - Afgelopen zaterdag verloren de korfballers van TOP/Wereldtickets.nl kansloos van OVVO. In Maarssen werd het 21-13. De Sassenheimers misten te veel kansen en haalden niet hun gebruikelijke niveau. Met deze nederlaag blijft TOP/Wereldtickets.nl steken op de 4e plaats in de Ereklasse B. Op een koude Bevrijdingsdag in Maarssen startten beide ploegen 20 minuten te laat aan de wedstrijd. De meegereisde trouwe supporters moesten zich dik aankleden om bestand te zijn tegen de kou. TOP/Wereldtickets.nl startte zonder Daniel Harmzen, maar met Mick Snel en Wouter Jansen in de basis. De laatste 2 spelers hadden eerder op de middag al een volledige wedstrijd in het 2e team gespeeld. OVVO was gebrand op een overwinning tegen de regerend landskampioen veldkorfbal uit Sassenheim. Handhaving in de Ereklasse stond op het spel. Dat was al direct duidelijk te merken. Na de 1-1 van Wouter Jansen en de 1-2 van Mick Snel nam OVVO het initiatief in de wedstrijd. Er waren toen al 12 minuten gespeeld. De thuisploeg was gretig en trefzeker en nam binnen 7 minuten een voorsprong (7-2). De Sassenheimers liepen achter de feiten aan. Het schot liet het volledig afweten en zelfs de kleine opgelegde kansen werden gemist. Het duurde zelfs 20 minuten voordat de Sassenheimers hun 3e doelpunt scoorden. Met name Martijn Roos was erg trefzeker aan de kant van OVVO en was een plaaggeest voor de Sassemse defensie. Coach Hans Heemskerk had een kwartier voor de rust een time-out nodig om zijn ploeg weer op de rails te krijgen en defensief enkele omzettingen in het spel aan te brengen. Pas in de laatste 10 minuten van de 1e helft (de achterstand was inmiddels opgelopen tot 9-2) had dat enig effect. Sander Harmzen, Celeste Split en Mick Snel konden TOP/Wereldtickets.nl nog enigszins in de race houden en brachten de ruststand op 10-5.

Direct na de rust gaven Sander Harmzen en Manon Wiegerink het goede voorbeeld en hoop op een ommekeer in de wedstrijd (11-7). Dat was echter valse hoop. Met 4 doelpunten op rij maakte OVVO een einde aan die illusie (15-7). Pas halverwege de 2e helft deed Sander Harmzen nog iets terug (15-8 en 15-9), maar TOP/Wereldtickets.nl haalde nooit haar gebruikelijke niveau. Opvallend was vooral dat de altijd zo trefzekere Mick Snel en Tim Heemskerk bleven steken op 2 doelpunten elk. Ver onder hun gemiddelde. De leeg gespeelde Mick Snel en Wouter Jansen werden 10 minuten voor het einde vervangen door Vincent Rhijnsburger en Leon van Steijn. Dat bracht in de slotfase nog een korte opleving. Celeste Split nam het voortouw door 5 minuten voor tijd 19-10 te scoren. Tim Heemskerk (2 x strafworp) en wederom Sander Harmzen zorgden voor de Sassenheimse doelpunten die voor de uiteindelijke 21-13 nederlaag zorgden. Geen beste prestatie op deze Bevrijdingsdag voor TOP/Wereldtickets.nl en zeker geen wedstrijd waar het publiek warm van werd. De Sassenheimers hebben zichzelf geen goede dienst bewezen in de strijd op de play-off plaatsen. Het verlies tegen OVVO levert een 4e plaats op in de Ereklasse B. TOP/Wereldtickets.nl heeft een betere klassering nog wel helemaal zelf in de hand. Met de wedstrijden tegen PKC, DeetosSnel en Dalto treft TOP/Wereldtickets.nl de komende weken alle directe concurrenten. Als de ploeg dan wel de juiste vorm heeft kan het nog een rol van betekenis gaan spelen in de strijd op de play-off plaatsen en het veldkorfbalkampioenschap. Op zaterdag wordt de wedstrijd tegen PKC gespeeld, om 15:30 uur in Papendrecht. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 mei om 15:30 uur tegen DeetosSnel.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs