BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Burgemeester huldigt redders Ruben Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 22 mei 2012 -  Burgemeester Schelberg heeft afgelopen dinsdag namens de gemeente en de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen twee bezoekers en een personeelslid van zwembad de Wasbeek gehuldigd. Deze drie personen waren in januari 2012 betrokken bij de redding van het tweejarig jongetje Ruben in het Sassenheimse zwembad.

Door een samenloop van omstandigheden is de peuter alleen in het grote zwembad geraakt. Twee toevallig aanwezige bezoekers, de heren Monsma en Zwetsloot hebben het jongetje in het water gevonden en zijn begonnen met de reanimatie. Een personeelslid van de Wasbeek, mevrouw Dirkzwager, heeft de reanimatie daarna voortgezet.

De beiden heren hebben impulsief, maar adequaat gehandeld door het jongetje gelijk aan de kant te brengen en te gaan reanimeren. Ondanks dat ze geen training hierin gevolgd hebben, hebben ze toch de eerste levensreddende handelingen verricht. Ook het personeelslid dat het daarna overnam, heeft met haar inzet het leven van het jongetje gered.

Waardering burgemeester

De burgemeester waardeert het handelen van de betrokken zeer. Hij vindt het dapper dat ze gelijk levensreddend hebben gehandeld. Dankzij hun inzet heeft de peuter het ongeval overleefd. Namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en de gemeente Teylingen heeft de burgemeester deze waardering uitgesproken. Beide heren ontvangen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een certificaat en een bronzen medaille. Mevrouw Dirkzwager heeft een waarderend schrijven ontvangen van de Maatschappij.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs