BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
VVN tegen bouwroute door Componistenwijk Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 4 juni 2012 - Veilig Verkeer Nederland (VVN) adviseert het bouwverkeer voor de bouw van de eerste fase van de Voorhoutse nieuwbouwwijk Hooghkamer via de Jacoba van Beierenweg te laten rijden.  De gemeente wil, na een onderzoek door het bureau Witteveen en Bos het bouwverkeer de komende 3 tot 4 jaar door Componistenwijk laten rijden. De bewoners van de wijk zijn daartegen in verzet gekomen en hebben VVN om een advies gevraagd.

Volgens de verkeersorganisatie is de route door de Componistenwijk meer dan tweemaal zo lang als route over de Jacoba van Beierenweg. Bovendien zal tweemaal de drukke langzaam verkeerverbinding over het Offenbachpad en de Componistenlaan moeten worden gekruist. Dit is een route die veel schoolkinderen gebruiken. Het gedeelte van de Componistenlaan tussen de Beethovenlaan en Mozartlaan is niet voorzien van voet- of fietspaden. Al het verkeer moet gebruik maken van de rijbaan.

De Jacoba van Beierenweg leidt volgens VVN rechtstreeks zonder bochten naar de bouwlocatie. Sinds begin dit jaar is er een knip in deze 30 km weg aangebracht zodat er geen sprake meer is van doorgaand verkeer waardoor de verkeersintensiteit is afgenomen. “De aard en inrichting van de Jacoba van Beierenweg is zodanig dat er geen bezwaar tegen is deze als bouwroute te gebruiken”, zo concludeert VVN.

Verkeersbesluit
De bewoners van de Componistenwijk, verenigd in de actiegroep Wakker Teylingen, proberen de strijd nu ook op een ander front te voeren. In een afgelopen weekeinde aan de gemeente gestuurde brief stellen zij dat er een verkeersbesluit nodig is als de gemeente de bouwroute toch door hun wijk wil laten lopen. Volgens de gemeente zou dit niet nodig zijn omdat de route gewoon over de openbare weg loopt. Opvallend is wel dat er volgens een bord nu nog een verbod voor bouwverkeer geldt voor de Mozartlaan, het Offenbachpad en het Mahlerpad. Mocht de gemeente de bouwroute toch door de Componistenwijk laten lopen, dan zou er volgens Wakker Teylingen een hele serie aan maatregelen en besluiten nodig zijn om deze route geschikt te maken.

Bekoelen

Ondertussen lijkt de relatie tussen de leden van Wakker Teylingen en de gemeente steeds verder te bekoelen. Leden van de actiegroep zijn op persoonlijke titel een procedure begonnen tegen het besluit van de gemeenteraad om verantwoordelijk wethouder John Stuurman weer een jaar ontheffing te geven voor de verplichting om in Teylingen te wonen.

Klachten

Verder heeft Wakker Teylingen een 3-tal officiële klachten ingediend bij de Nationale Ombudsman tegen de wethouders Stuurman en Van der Zon, omdat zij zouden weigeren duidelijkheid te verschaffen over het op 20 maart gesloten intentieverslag met H&B Bouw over het plan Vesterhout. Om de bouwroute over de Jacoba van Beierenweg te kunnen realiseren, zou de gemeente recht van overpad moeten krijgen over het stuk grond waar het bouwbedrijf het wijkje Vesterhout wil bouwen.

Een meditiontraject tussen de actiegroep en wethouder Stuurman heeft de partijen ook niet dichter bij elkaar gebracht. Wakker Teylingen wil nu alleen nog maar met de burgemeester communiceren.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs