BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Haringfeest bij Vishandel De Klok Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 6 juni 2012 - Sinds vanochtend 8.00 uur is de Nieuwe Haring overal weer te koop. Zo ook bij Vishandel de Klok uit Voorhout. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, wordt een feestje gevierd van 15.00 tot 18.00 uur. “Visliefhebber of niet: er is deze middag van alles te beleven, zowel voor jong als oud. Via deze weg nodig ik iedereen graag uit om bij ons langs te komen”, aldus Wim Klok.

Traditiegetrouw serveert de viswinkel bij de Nieuwe Haring een overheerlijke ijskoude Corenwijn. Daarbij treedt zeemanskoor de Torren uit Lisse op. Ook treft u een presentatie aan van diverse vissoorten in de vitrine en zullen diverse recepten klaar liggen. Hiermee kunt u thuis experimenteren met de Nieuwe Haring en deze naar eigen smaak klaar maken. Kinderen kunnen zich vermaken met kleurplaten, een visspel doen of haring proeven. Ook een heuse grabbelton ontbreekt niet. Tenslotte wordt iedereen uitgedaagd om op zo’n originele mogelijke manier op de foto te gaan met de Nieuwe Haring.

Om mensen uit te nodigen voor al deze activiteiten, zullen een aantal dames in toepasselijke klederdracht (met het oog op oranje) door het dorp lopen die iets uitdelen. Wat ze precies weggeven blijft nog even een verrassing. “We kiezen altijd bewust ervoor om een feestje te maken wanneer de Nieuwe Haring er weer is. Het is niet alleen één van de meest gegeten vissoorten, ook is het erg gezond of je het nu tussendoor uit de hand, of lekker op een broodje eet, er is voor ieder wat wils”, aldus Klok.

Visculinair magazine

Dat je met haring verrassend veel kunt doen, blijkt uit het nieuwe magazine Visculinaire dat deze dag ook gelanceerd wordt. Het nieuwe magazine is een smaakvolle glossy dat viermaal per jaar verschijnt en boordevol informatie staat over visculinaire zaken, zoals interviews met chef-koks, lekkere visrestaurants, interessante achtergronden en natuurlijk heel veel heerlijke recepten en tips voor het bakken, braden, stomen en koken van vis. In het eerste nummer is er een speciale rol weggelegd voor de Nieuwe Haring en barbecueën met vis.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs