BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Record aantal leerlingen met schooltuin Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 11 juni 2012 - Maar liefst 125 leerlingen hebben dit jaar een eigen tuintje op het schooltuincomplex in Rusthoff. Een record! Al jaren volgen hier vier basisscholen van Sassenheim een heel leerzaam tuinproject. Het zijn de leerlingen van het Bolwerk, de Kinderburg, de Overplaats en de Springplank die hier wekelijks een uur komen werken aan een bijzonder project. Elke leerling heeft hier een eigen tuintje en is daar trots op. (Foto: Leerlingen van Het Bolwerk met een bosje bloemen uit eigen tuin)

De leerlingen zijn hier dan ook al drie maanden wekelijks aan het werk en alhoewel er al tuinkers, radijsjes en spinazie geoogst zijn, blijft er nog genoeg over om te laten zien, want de tuinen staan vol met  bloemen en groenten.

Naast die 125 tuintjes is er nog veel meer te ontdekken. De vlindertuin staat er prachtig bij  en de kruidentuin is de moeite waard, maar in dit speciale “Jaar van de Bij ”  mag een bezoekje aan onze bijenstal natuurlijk niet ontbreken. Bovendien is er ook informatie over het Natuurlijk Tuinieren, waar de schooltuin als enige in Nederland,  vorig jaar een keurmerk voor gehaald heeft.

Op woensdagavond 20 juni is er tussen 19.00 en 20.30 uur een open avond op het schooltuincomplex in Park Rusthoff, zodat de leerlingen vol trots kunnen laten zien wat er in hun tuintje allemaal groeit.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs