BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Geslaagde muzikale instuif Crescendo Sassenheim Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 11 juni 2012 - Afgelopen donderdag vond de door de Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim georganiseerde muzikale instuif plaats in de Julianakerk van Sassenheim.

Het Aspiranten- en Startersorkest van Crescendo begonnen met ‘Royal Fanfare’, een prachtig openingswerk. Vervolgens waren alle instuivers op blokfluit, altfluit, dwarsfluit, panfluit, saxofoon, klarinet, fagottino, viool, cello en slagwerk aan de beurt om samen met het Aspiranten- en Startersorkest te laten horen wat zij na twee keer repeteren voor elkaar gekregen hadden. Vol enthousiasme werd ‘Recorder Cha Cha’ ten gehore gebracht. Nadat het Aspiranten- en Startersorkest ‘No stop rock’ gespeeld hadden, volgde er een presentatie van de diverse instrumenten.  Christel Peters, dirigent van het Aspirantenorkest, informeerde de aanwezigen over de verschillende houtblaasinstrumenten.

ImageAansluitend aan deze presentatie was er opnieuw een optreden van de instuivers met ‘Dance-suite on a theme’. Erik Waerts, dirigent van het Startersorkest, gaf tijdens zijn presentatie van de verschillende muziekinstrumenten, informatie over de koperblazers en het slagwerk. Ook was er aandacht voor de viool en cello, die normaliter niet aanwezig zijn in een harmonieorkest.

Nadat beide dirigenten en een jarige instuiver in het zonnetje waren gezet, werd als toegift  nogmaals ‘Blokfluitfeest’ ten gehore gebracht. De instuivers speelden hier verschillende stukjes solo en dat was natuurlijk reuze spannend voor de kinderen die voor het eerst in een echt orkest mee speelden. Uiteraard volgde er na afloop een daverend applaus en ging iedereen met iets lekkers naar huis.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs