BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kindergemeenteraad mag 2.000 euro uitgeven Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 14 juni 2012 - De Kindergemeenteraad van Teylingen komt vanavond weer bij elkaar. Vertegenwoordigers van zes schoolklassen zijn dan voor één avondje kinderraadslid. De kinderraadsleden mogen kiezen uit vier projecten die zijn ingediend door verenigingen en organisaties. Zes schoolklassen zijn de afgelopen weken klaargestoomd voor hun optreden in de politieke arena. Dit zijn klassen van De Regenboog, De Alleman, De Rank en de Antoniusschool.

Naast les over politiek oefenden de kinderen ook het debatteren. De klassen worden van A tot Z begeleid door de raadsleden Rose Marie Keijzer (D66), Reny Wietsma (CDA), Frans Nederstigt (ChristenUnie), Marijke Haroun (Belang van Teylingen), Joost Peetoom (PvdA) en wethouder John Stuurman (D66).

De projecten
Tijdens de slotvergadering mogen de kinderen kiezen uit vier projecten, die zijn ingediend door verenigingen en organisaties. De projecten die kans maken op (een deel van de) 2.000 euro zijn deze keer:

-    De voedselbank Teylingen wil in de zomervakantie een zwemdag organiseren voor de kinderen
-    Kinderboerderij De Kloosterhof uit Warmond vraagt geld voor zadels en hoofdstellen voor ponyritjes
-    De Historische Kring Voorhout wil een lesbrief maken over de geschiedenis van Voorhout
-    De bibliotheek vraagt een bedrag voor een voorleesstoel, zodat er voorgelezen kan worden voor de kleintjes

Kindercommissies

Afgelopen week hebben de klassen afzonderlijk een kindercommissie gehouden. Daaruit bleek al dat de meningen verdeeld zijn over welk project de 2.000 euro zou moeten krijgen. Er lijkt veel steun te zijn bij de kinderen voor het project van de voedselbank. Er blijft dan nog ruim 1.000 euro over voor de andere projecten. Het beloofd weer een spannende vergadering te worden.

Kindergemeenteraad
Tijdens het project worden de kinderen op een ‘speelse manier’ geconfronteerd met de dilemma’s waar je in de politiek mee te maken krijgt. Ook in een gemeenteraad kun je geld maar één keer uitgeven. De kinderen waren tijdens de gastlessen enthousiast en keken uit naar hun eigen optreden in de raadzaal.

Het project ‘de Kindergemeenteraad’ bestaat uit drie delen. Eerst worden er twee gastlessen gegeven op school. Daarna is er per klas een debat in de raadzaal ‘de Kindercommissievergadering’ genaamd. Als sluitstuk en belangrijkste moment van het project is de vergadering van de Kindergemeenteraad, waarin vijf vertegenwoordigers per schoolklas zitten. Op 14 juni om 19.00 uur is de slotvergadering en beslissen de kinderen over de 2.000 euro. Benieuwd hoe de kinderen het ervan afbrengen? Het debat wordt net als bij echte raadsvergaderingen live uitgezonden via het internet: www.teylingen.tv.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs