BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vrijpionnen schaken voor Clubkampioenschap Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 5 juli 2012 - Afgelopen zondag organiseerde Jeugdschaakvereniging de Vrijpionnen als afsluiting van het seizoen haar jaarlijkse Clubkampioenschappen. Tijdens dit toernooi streden de Vrijpionnen om de titel in twee leeftijdscategorieën: t/m 10 jaar en t/m 16 jaar. In de categorie t/m 10 jaar kreeg elke speler per ronde maximaal 15 minuten bedenktijd zodat een partij niet langer dan een half uur kon duren. In totaal speelden zij 8 rondes. De categorie t/m 16 jaar hebben langere bedenktijd nodig, zij kregen maximaal 25 minuten bedenktijd en speelden daardoor ook maar 5 rondes.

In de categorie t/m 10 jaar liet Jason Vonk (vorig jaar nog 3e) direct weten dat hij, anders dan vorig jaar, nu wel op scherp stond. Al vroeg in het toernooi kwam hij zijn geduchte concurrenten tegen en rekende daar zorgvuldig mee af. Eerst versloeg Jason concurrent Mathijs Bakker (talentvol debutant) om vervolgens ook van Janneke v.d. Vooren (vorig jaar ook 3e) te winnen. Tot de laatste ronde leek het erop dat de top 3 van de eindstand door deze spelers zou worden gevormd maar in de laatste ronde kwam Wiebe Hoekstra langszij en werd hij op basis van onderling resultaat 3e.

Eindstand t/m 10 jaar:

1. Jason Vonk
2. Mathijs Bakker
3. Wiebe Hoekstra

In de categorie t/m 16 jaar was de verwachting dat de strijd zou gaan tussen Bob Zwetsloot (vorig jaar 3e) en Robin Wooter (al twee jaar op rij clubkampioen). Bob en Robin maakten de verwachtingen volledig waar want tot en met de voorlaatste ronde waren zij beide nog ongeslagen. In de laatste ronde troffen Bob en Robin elkaar. Het werd  een spannend duel waarin uiteindelijk de ervaring van Robin de doorslag gaf, Robin werd voor de derde achtereenvolgende keer clubkampioen! Een dure grap voor de Vrijpionnen want als je 3x op rij in dezelfde leeftijdscategorie kampioen wordt, mag je de wisselbeker houden!

Eindstand t/m 16 jaar:
1. Robin Wooter
2. Bob Zwetsloot
3. Justin Vonk
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs