BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Burgemeester Schelberg naar Hengelo Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 5 juli 2012 - Burgemeester Sander Schelberg van Teylingen is donderdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hengelo. Een meerderheid van de Hengelose gemeenteraad stemde in met de voordracht van de VVD'er. Als de minister van Binnenlandse Zaken akkoord gaat, zou Schelberg per 1 oktober aan de slag gaan in Hengelo. De overstap van de burgemeester komt op een opvallend moment. Vorige week vrijdag werd Schelberg voor een tweede periode van zes jaar herbenoemd in Teylingen.

Schelberg gaat terug naar Twente, de streek waar hij is opgegroeid van zijn 4e tot zijn 25e jaar. Zijn vader, Wim Schelberg, was burgemeester van Weerselo. Die werd daar in 1969 burgemeester en zou die functie tot 1995 blijven vervullen.

Tukker
"Ik wil niet weg uit Teylingen, maar ik wil heel graag naar Hengelo. Het is voor mij een raar moment om Teylingen te verlaten, maar de kans om burgemeester te worden in Twente, waar ik ben opgegroeid en heb gestudeerd (bestuurskunde aan de toenmalige Hogeschool Enschede, red.), komt zelden voor", zegt Schelberg donderdagavond, "Nu word ik weer Tukker".

Teylingen
Schelberg werd in 2006 benoemd als burgemeester van Teylingen na een kort waarnemend burgemeesterschap van Jeroen Staatsen. Teylingen voert op dit moment gesprekken met de Bollenstreekgemeenten over een mogelijke fusie. Het zou daarom kunnen dat Schelberg de geschiedenis in gaat als enige burgemeester van Teylingen. "Ik mag geen oordeel hebben over mijn opvolger. Ik kan wel zeggen dat Teylingen het perfect heeft gedaan als herindelingsgemeente. Wat de toekomst brengt, wordt ook door Teylingen bepaald en dat hangt niet alleen aan de burgemeester vast".
 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs