BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen laat Schelberg met moeite gaan Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 6 juli 2012 - Teylingen gaat met moeite afscheid nemen van burgemeester Schelberg, als je de reacties op Twitter leest. De burgemeester van Teylingen werd gisteravond door de gemeenteraad van Hengelo voorgedragen als nieuwe eerste burger . De eerste reacties op Twitter toonden ontzetting: “Neeeeee @sanderschelberg wat doe je nou? Teylingen zou je zo graag nog 6 jaar extra hebben ipv 5 weken. Maar toch: van harte geluk gewenst!” Zo verwees PvdA raadslid Joost Peetoom naar het feit dat Schelberg net voor 6 jaar was herbenoemd in Teylingen.

Ook andere raadsleden brachten met gemengde gevoelens hun felicitaties over. Fractievoorzitter Frans Nederstigt van de ChristenUnie vindt het jammer dat Schelberg gaat, maar winst voor Hengelo. Marijke Haroun van Belang van Teylingen twittert “Op veel terreinen gewaardeerd; en gaan je zeker in Teylingen, en de (veiligheids)regio missen!” VVD-raadslid John Bosman twittert nog een heel ander nadeel: “Sander Schelberg wordt burgemeester in Hengelo. Het zal moeilijk worden om een leukere burgemeestersvrouw te vinden.”

Dubbel

D66 fractievoorzitter Rose Marie Keijzer was voorzitter van de vertrouwenscommissie die zich over de herbenoeming van Schelberg heeft gebogen. “Ik heb met een beetje dubbel gevoel kennis genomen van het vertrek van onze burgemeester naar Hengelo. Ik ben heel blij dat Sander Schelberg deze nieuwe plek heeft gevonden en wil hem daarmee van harte feliciteren. Ik kan de inwoners van Hengelo garanderen dat zij een burgemeester krijgen waar ze trots op kunnen zijn.  Een vakman en een aimabel mens. Het is wel heel jammer voor Teylingen, want Schelberg voldoet hier uitstekend en verreweg de meeste inwoners zijn dik tevreden met hem. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben te maken met een relatief jonge en ambitieuze burgemeester. Een dergelijke stap viel dus te verwachten. En Schelberg heeft zich gehouden aan de toezegging om minimaal 6 jaar in Teylingen te blijven.”

Geheim

Keijzer was als voorzitter van de vertrouwenscommissie niet op de hoogte van de sollicitatie van Schelberg naar de functie in Hengelo. “Er wordt mij op straat gevraagd of ik er vanaf wist. Het antwoord is: absoluut niet. Dergelijke procedures worden altijd zorgvuldig geheim gehouden en dat is maar goed ook. De samenloop met de herbenoeming is puur toeval. Zo'n boodschap komt natuurlijk altijd op het verkeerde moment. Toen ik gisteravond gebeld werd, dacht ik in eerste instantie dat het iets met die brand in Voorhout te maken had. De verrassing was dus compleet.”

De fractievoorzitters van Teylingen zijn voornemens om op korte termijn even informeel de koppen bij elkaar te steken om de ontstane situatie te bespreken. Er zijn namelijk momenteel geen formele vergaderingen, want het reces is al begonnen.

Jaloers
Niet alleen de raadsleden gaan Schelberg missen, ook de politie ziet de burgemeester met lede ogen gaan. “De inwoners en collega's in Hengelo hebben het getroffen! Ze krijgen een zeer betrokken burgervader. #bennualjaloers” zo twittert teamchef Jaap de Kok, daarin bijgevallen door de wijkagenten Peter de Boer en Bas Slutter. En ook het dweilorkest Kleintje Pils gaat de burgemeester missen.

Zie ook:
Burgemeester Schelberg naar Hengelo

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs