BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kleintje Pils kwalificeert zich voor Spelen Afdrukken E-mail

TEYLINGEN, 9 juli 2012 - Kleintje Pils mag de komende Olympische Spelen Nederland vertegenwoordigen in London. In nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) zal het meest beroemde dweilorkest ter wereld, de Nederlandse wielrenners optimaal muzikaal prepareren voor het behalen van internationaal succes. Dit is al de zesde keer dat Kleintje Pils aanwezig zal zijn bij de Olympische Spelen. Geen enkel ander orkest verrichtte ooit een dergelijke prestatie.

Aanleiding tot samenwerking met de KNWU was een tweet van de Nederlandse Wielerbond, met de vraag welk dweilorkest hen zou kunnen bijstaan tijdens de zogenaamde Oranje Toertocht. Aan deze toertocht doet een peloton Nederlandse amateurwielrenners en een groot aantal BN’ers mee. Zij starten op 24 juli bij het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht en drie dagen daarna willen ze finishen in London. Kleintje Pils zal gedurende deze tocht voor de wielrenners een aantal keer zorgen voor muzikale rugwind. Daarna strijkt Kleintje Pils neer op het zogenaamde KNWU-Oranjeplein bij het Hampton Court Palace in Londen. De beste plek in het parcours, want tijdens de Olympische wielerwegwedstrijden komen de renners hier twee keer langs. Voor Kleintje Pils dus dé ideale plek om de Oranje supporters in feeststemming te brengen, zodat deze tot op het bot gemotiveerd zijn om de Nederlandse wielrijders toe te juichen in hun jacht naar het Olympisch Eremetaal.

Muzikale topprestatie
De deelname van Kleintje Pils aan de komende Olympische Spelen mag gerust een muzikale topprestatie genoemd worden. Geen band ter wereld die zo vaak aanwezig was op het evenement met de vijf ringen. Achtereenvolgens kwalificeerde Kleintje Pils zich al voor de Olympische Spelen in Nagano 1998, Sydney 2000, Salt Lake City 2002, Torino 2006 en Vancouver 2010. Naast optredens voor de KNWU zal Kleintje Pils nog veel vaker op de Olympische podia te zien zijn. Hiervoor zijn al afspraken gemaakt met o.a. StenaLine, Oranjecamping, Holland Heineken House, Randstad en overige ‘Partners in Sport’ van het NOC*NSF.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs