BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Bijzondere kleine reiger in Mottigerpolder Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 27 juli 2012 - In de Voorhoutse Mottigerpolder is door een bewoner aan de Maximalaan in Sassenheim onlangs een kwak gespot. De kwak (Nycticorax nycticorax) is een van de kleinere leden van de reigerfamilie. In Nederland is het een uiterst zeldzame verschijning. Foto Jan Wierda. De vogel is onregelmatig aanwezig langs de sloot tegenover de appartementencomplexen langs de Maximalaan en zwerft rond door het gebied.

Het betreft een jonge, ongeringde vogel. De vogel kon ook door een aantal vogelaars bekeken en gefotografeerd worden. Naar de herkomst van de vogel kan slechts gegist worden.

De Vogelwerkgroep Teylingen noemt de kwak een bijzondere waarneming voor Teylingen en pas het tweede bevestigde en goed gedocumenteerde geval van deze kleine reigersoort in Teylingen. De eerste waarneming betrof een kwak die slechts korte tijd aanwezig was in polder Poelgeest in Warmond op 28 juli 2008.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs