BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kleintje Pils speelt tijdens hockeyfinales Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 10 augustus 2012 - De Sassenheimse pretband Kleintje Pils speelt vanavond bij de finalewedstrijd dameshockey tussen Nederland en Argentinië. Zaterdag zal het beroemde dweilorkest het heren hockeyteam muzikaal bijstaan in de finale tegen Duitsland. De wedstrijden beginnen om 21:00 uur. Kleintje Pils speelde tijdens de eerste dagen van de Olympische Spelen in Londen onder andere bij de wegwedstrijd wielrennen, de Oranjecamping en het Holland Heineken Huis.

Het optreden in het slotweekend van de Olympische Spelen in Londen is in samenwerking met met de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) georganiseerd.

De aanwezigheid van Kleintje Pils geeft de Nederlandse topsporters keer op keer vleugels. De opzwepende muziek van de band zorgt voor zoveel oranje-enthousiasme op de tribune, dat deze bijval vaak het beslissende zetje is voor de sporter richting de eerste plaats. Dit is dan ook een van de redenen, dat de KNHB Kleintje Pils uitnodigde, om hun succesvolle eerste heren- en damesteam bij te staan in de beslissende wedstrijd richting Olympisch goud.

Pas donderdagavond rond zes uur kreeg de band te horen, dat de accreditatie voor de beide finales was geregeld, tegen half negen zat de band met tien man sterk al in de bus op weg naar de boot. Overigens zal niemand op de tribunes de band kunnen betrappen op haastwerk. Orkestleider Ruud Bakker: "Ons repertoire is ijzersterk. Vanwege het eerste bezoek aan de Olympische Spelen hadden we al een grote medley van Engelstalige songs samengesteld. Speciaal voor de damesfinale tegen Argentinië vanavond staan zelfs Spaans en Zuid-Amerikaanse nummers op het repertoire."

Muzikale topprestatie
Geen band ter wereld die zo vaak aanwezig was op het evenement met de vijf ringen. Achtereenvolgens kwalificeerde Kleintje Pils zich al voor de Olympische Spelen in Nagano (winter 1998 ), Sydney (zomer 2000) , Salt Lake City (winter 2002) Torino (winter 2006) en Vancouver (winter 2010). Kleintje Pils zal verblijven op de Oranje Camping en wordt vervoerd van en naar Engeland met StenaLine en in nauwe samenwerking met reisbureau ATP.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs