BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Plaats bij ‘de Verzorgde Dag’ voor ouderen Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 15 augustus 2012 - Momenteel is er op verschillende dagen ruimte voor ouderen uit Teylingen om deel te nemen aan de ‘Verzorgde Dag’. Onder deskundige begeleiding beleven deelnemers daar een gezellig dagprogramma met koffie, een lunch en activiteiten waar je ook nog iets van opsteekt.

De Verzorgde Dag is bedoeld voor ouderen die, ondanks lichte gebreken, graag zelfstandig willen blijven, en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk niet: ‘Dat is niet voor mij bedoeld’, maar kom een dagje kijken!

Redt u het thuis met hulp prima, maar komt u nauwelijks de deur nog uit? Vergeet u dingen omdat alle dagen op elkaar lijken? Maken lichte beperkingen het lastig voor u om zelf uw tijd aangenaam in te vullen? Of kent u iemand voor wie dit geldt?
De Verzorgde Dag wordt door Welzijn Teylingen georganiseerd in samenwerking met de zorgorganisaties Marente en ActiVite. Het programma heeft een evenwichtige opbouw, met afwisselend ontspanning, gezelligheid en activiteiten om fit en bij de tijd te blijven.

Prettig

Toon van Dam (82) gaat drie dagen per week naar Agneshove in Voorhout: “We zijn ongeveer met z’n twaalven. Ik ga er graag naar toe! Rond half elf drinken we samen koffie. Daarna doen we van alles. Op maandag gymmen we, gewoon op een stoel. Je doet wat je kan, ik blijf er fit bij. Op vrijdagochtend is er soms een spreker of een kooroptreden. Na de gezamenlijke lunch wordt er gerust tot twee uur. Een dutje op een stoel of wandelen in het dorp, ieder doet wat ‘ie prettig vindt. ’s Middags doen we regelmatig een vragenquiz waarbij je je hersenen moet gebruiken; of we gaan bloemschikken of kaarten. Rond vier uur gaat iedereen weer naar huis. Zelf ga ik lopend met de rollator. De meeste deelnemers komen met de regiotaxi.”

Meer mogelijk

Naast De Verzorgde Dag voor ouderen zoekt Welzijn Teylingen steeds naar nieuwe vormen van hulp om op een aangename manier zelfstandig te blijven. Bijvoorbeeld door te organiseren dat een vaste persoon regelmatig bij u langskomt. Dat kan voor een praatje of de administratie, of om samen te gaan wandelen, fietsen of boodschappen doen. Of iets anders wat u graag doet.

Aarzel niet om uw vraag te stellen: de consulenten van Welzijn Teylingen geven u gratis en onafhankelijk advies, ook over andere hulp om zelfstandig te blijven. Zij helpen u ook bij het invullen van formulieren of het aanvragen van bijvoorbeeld maaltijdservice, aanpassingen of een persoonsalarm in huis.

Welzijn Teylingen, telefoon 0252 ‐ 23 18 05 (werkdagen 9-15 uur), Margriet Duivenvoorde Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken www.welzijnteylingen.nl
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs