BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Poldercrossers storten zich in Warmondse moddersloten Afdrukken E-mail

Image
WARMOND, 18 augustus 2006 - Zo'n achthonderd enthousiastelingen hebben vrijdag in Warmond meegedaan aan de 13e poldercross. Vol overgave storten ze zich nog in de eerste sloot op het parcours. Maar al snel ging het voor de meeste deelnemers moeizamer en langzamer. Met de schoenen en kleren vol blubber en water wordt het rennen een hele opgave. Zeker als je het parcours probeert af te leggen met bijvoorbeeld een grote zwemband om.

De jeugd tot 14 jaar beet het spits af met circuit dat zich geheel in de Veerpolder afspeelde en ongeveer 1,5 kilometer lang was. Het uitgezette circuit bleek echter niet helemaal duidelijk voor de jeugd. De kopgroep stortte zich massaal op een verkeerde plek de eerste sloot in. Het er weer uit komen aan de andere kant van een sloot bleek trouwens niet altijd een makkelijke opgave. Elke deelnemer die zich op de kant hees bracht wat bagger uit de sloot mee aan wal. En zo vormde zich langzaam een gladde helling waarover de latere deelnemers zich omhoog moesten werken. Vooral de volwassen deelnemers hadden daar last van, omdat de jeugd hen op een deel van het parcours al was voorgegaan. Maar de volwassenen moesten ook de bredere doorgangen in de Leede en de Grote Sloot over steken.

Eerste prijs
Onherkenbaar en stinkend kwamen de meeste na 5 kilometer weer aan op het ijsbaanterrein in de Veerpolder. Daar moest dan eerst de linkerarm met een spons worden schoongemaakt, om het daar met een stift aangebrachte deelnemersnummer weer leesbaar te maken. Royce Kortekaas werd met ruime voorsprong eerste bij de heren en Alieke Griffioen bij de dames. Bij de jongens was het Bart Wassenaardie er met de eerste prijs vandoor ging en bij de meisjes Lisa van der Geest. De eerste prijs bij de veteranen was voor Huub van Gerven. De tijden van alle deelnemers zijn terug te lezen op www.wijc.nl.

Bekijk de fotoreportage (128 foto's). (Deze fotoreportage staat niet meer op de site. Neem contact op met Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken voor foto's uit het archief)

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs