BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Woonzorgcentrum MariŽngaerde gaat sluiten Afdrukken E-mail
WARMOND, 3 maart 2014 - Woonzorglocatie Mariëngaerde in Warmond laat sinds begin dit jaar geen nieuwe bewoners meer toe. De huidige 67 bewoners kunnen blijven wonen in het monumentale pand. De zorgverlening blijft zoals de bewoners dit gewend zijn. Wel is de verwachting dat eind 2017 Mariëngaerde zal sluiten als woonzorglocatie.

Het kabinetsbeleid is erop gericht dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Alleen mensen met een zware zorgvraag komen nog in aanmerking voor een verpleeg- of verzorgingshuis. Hierdoor komt het aantal bewoners van de woonzorgcentra onder druk te staan. In het hele land worden woonzorgcentra gesloten of compleet gerenoveerd voor zelfstandig wonen. Ook Marente wordt gedwongen terug te gaan in het aantal intramurale plaatsen.

Afbouwen
Directeur Wonen met Zorg Yoanette den Boer van Marente: “Hoewel het monumentale gebouw voldoet aan alle eisen en de bewoners hier erg prettig wonen, moet ook Mariëngaerde de zorgcapaciteit in dit woonzorgcentrum afbouwen. Het gebouw behouden en geschikt maken voor het verhuren van appartementen met de mogelijkheid voor bewoners om zorg- en dienstverlening af te nemen, is geen optie. Het is een te grote investering om het pand zodanig te verbouwen dat het voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan een zelfstandige woning.”

Alternatieven

Voor de mensen op de wachtlijst heeft Marente in de regio een aantal alternatieven. In de gemeente Teylingen zijn dat de woonzorglocaties Gerto in Voorhout en Bernardus in Sassenheim. Verder behoren Rustenborch in Oegstgeest, Berkhout in Lisse en Jeroen in Noordwijk tot de mogelijkheden.

Medewerkers
Yoanette den Boer: “De bewoners zijn ingelicht en gelukkig duurt het nog even voordat het eind 2017 is. Hierdoor kunnen zij zich in alle rust oriënteren en vanzelfsprekend zijn zij vrij om een eigen keuze te maken. Ook medewerkers zijn op de hoogte van de plannen. Voorlopig is er binnen Mariëngaerde voldoende werk en met 11 woonzorglocaties/verpleeghuizen in de regio en 2.000 thuiszorgcliënten zijn er in de toekomst mogelijkheden voor alternatieve werkplekken.”
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs