BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Provincie: Boerderij Oostdam en waaggebouwtje moeten worden gesloopt Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 19 februari 2016 - De provincie Zuid-Holland ziet geen mogelijkheden om boerderij Oostdam en het bijbehorende waaggebouwtje te behouden. De provincie kocht het perceel met de 19e eeuwse boerderij aan de Herenstraat om de rotonde Nagelbrug aan te leggen. De drie leilindes kunnen wel blijven staan. De waag (weegschaal) uit het waaggebouwtje wordt ter beschikking gesteld aan de Historische Kring Voorhout. Foto Mariska de Graaff.

"Zowel vanuit de gemeente als vanuit de provincie geen aanleiding en (financiële) mogelijkheden worden gezien voor behoud van de boerderij en het waaggebouwtje. Vanwege de slechte bouwkundige staat van zowel de boerderij als het waaggebouwtje zouden er te hoge bouwkundige kosten moeten worden gemaakt om de boerderij of delen hiervan en het waaggebouwtje te behouden/herstellen. Tevens is er asbest aangetroffen in de boerderij en in de fundering van het waaggebouwtje", aldus de provincie in een reactie op vragen van D66.

Image
Tekening Jos Warmenhoven

Zie ook: Boerderij Oostdam moet plat voor rotonde

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs