BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen opent alle stembureaus voor Oekra´ne-referendum Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 22 februari 2016 - Op 6 april 2016 kan op alle stembureaus in de gemeente een stem uitgebracht worden voor het raadgevend referendum. In heel Nederland wordt gestemd over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Andere gemeenten hebben besloten om minder stembureaus dan gebruikelijk open te stellen. In buurgemeente Kaag en Braassem worden in plaats van 14 maar 6 stembureaus geopend.

Het stembureau dat was gevestigd in basisschool De Waaier is verplaatst naar Het Trefpunt. Het stembureau in Het Butterhuis, Zijldijk 7b is nu een mobiel stembureau geworden dat van 16.00 tot 20.00 uur geopend is. De proef met een stembureau in de McDonald's bij het station in Sassenheim wordt vanwege de lage opkomst niet verlengd.

Sinds 1 juli 2015 kan een raadgevend referendum aan worden gevraagd over een aangenomen wet die nog niet in werking is. Een raadgevend referendum is niet bindend. GeenPeil heeft vorig jaar 440.000 handtekeningen opgehaald, voldoende om een raadgevend referendum af te dwingen over een samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Er waren minimaal 300.000 handtekeningen nodig. GeenPeil is een initiatief van website GeenStijl, het Burgercomité EU en het Forum voor Democratie van publicist Thierry Baudet.

De overeenkomst is een 323 pagina's tellend document (PDF).

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs