BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen positief over plan bioscoop CinemA44 in Sassenheim Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 26 februari 2016 - NH Bioscopen wil naast Hotel Van der Valk een bioscoop met 6 zalen en 1000 zitplaatsen bouwen. Wethouder Bas Brekelmans ziet de bioscoop met bowlingbaan bij de A44 wel zitten: het college heeft positieve grondhouding uitgesproken over de bioscoop met als voorlopige naam CinemA44. De grote zalen krijgen 216 stoelen in 9 rijen met nog 2 rijen stoelen op het balkon. De bioscoop krijgt 336 parkeerplaatsen.

Een bioscoop in de gemeente is een lang gekoesterde wens die regelmatig terugkomt bij discussies over voorzieningen in Teylingen.

NH Bioscopen werkt nauw samen met Van der Valk. De huidige in- en uitrit van het hotel wordt gebruikt voor toegang tot de bioscoop. Ook komt er een brug om binendoor van het hotel naar de bioscoop te lopen. Voor hulpdiensten komt er een calamiteitenontsluiting naar de Rijksstraatweg.

Image
Illustraties uit het voorstel van Klaas Medema architect en Koop & partners architecten

"Een bioscoop sluit functioneel logisch aan bij het bestaande hotel en casino, is een toevoeging aan het voorzieningenpalet in de gemeente en is door de ligging aan Rijksweg A44 in principe goed bereikbaar. Daarnaast is van belang dat de gemeente de ontwikkeling van voldoende [andere] bedrijventerreinen actief faciliteert (Oosthoutlaan, Sassenheim en Warmonderweg, Warmond) en dat het perceel al geruime tijd in de verkoop staat", aldus het college.

"Het college wordt daarom voorgesteld een positieve grondhouding uit te spreken ten opzichte van de functie van een bioscoop op deze plek, maar genoemde randvoorwaarden te stellen, zodat op basis van een aangepast en uitgewerkt plan een nader, zorgvuldig afgewogen principebesluit kan worden genomen over planologische medewerking."

Zie ook: Principeverzoek bioscoop (CinemA44) op perceel ter hoogte van Rijksstraatweg 56 (aan Rijksweg A44)

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs