BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Buurtpreventie met WhatsApp in Voorhout Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 2 maart 2016 - Een groep Voorhouters heeft het initiatief genomen om een WhatsApp Buurtpreventie te starten. Dit na het succes ervan in omliggende dorpen zoals Sassenheim en Oegstgeest. Het gaat om een moderne variant van buurtpreventie waarbij gebruik wordt gemaakt van de WhatsApp-tool die eenvoudig op een smartphone geïnstalleerd kan worden.

Bewoners in Voorhout geven verdachte situaties aan elkaar door met behulp van WhatsApp. Met deze wijze van buurtpreventie krijgt de politie extra ogen en oren. De methode heeft al op meerdere plekken in ons land tot een aantoonbare afname van criminaliteit geleid.

De WhatsApp-groep bestaat uit een groep bewoners uit Voorhout die alleen geïnformeerd wordt (een bericht ontvangt) als er sprake is van een verdachte situatie. Het gaat dan om opvallende situaties, waarbij je je afvraagt of ze wel kloppen. Denk bijvoorbeeld aan verdachte personen, vermiste personen, (vermoedens van) inbraak, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling. Op dat moment zal degene die deze situatie constateert niet alleen een 112-melding doen, maar tevens een beknopt bericht opstellen en versturen aan de WhatsApp-groep waar hij of zij deel van uit maakt. Zo ontvangen alle deelnemers van deze groep dit bericht en kunnen zij opletten of, zo nodig, handelend optreden.

Omdat de WhatsApp groep puur bestemd is voor alarmerende berichten, is er ook een groepspagina op Facebook aangemaakt. Deze pagina moet een zogeheten “babbelbox” van de WhatApp Buurt Preventie Voorhout worden. Hier is plek voor overige communicatie zoals nieuwtjes, wetenswaardigheden maar vooral reacties van groepsleden.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs