BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Ultieme poging voor fietsroute rond de Kaag Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 9 maart 2016 - Wethouder Kees van Velzen gaat de komende 1 tot 2 jaar een "ultieme poging" doen om een fietsroute rond de Kaag te realiseren. Hij beloofde vanavond om hierover te overleggen met agrariërs, natuurorganisaties en andere betrokkenen. Tegen het plan voor een "Rondje Kaag" bestaat veel weerstand bij agrariërs en belangenverenigingen. De fietsroute is al sinds de 2006 een wens in de visie op recreatie en toerisme. VVD, CDA en D66 hebben het ook opgenomen in het coalitieakkoord.

"Ik acht het Rondje Kaag zeer wel haalbaar. Het zal niet mogelijk zijn overal over de dijk langs het water te fietsen maar men moet kunnen rondfietsen met de Kaag in de linker of rechter ooghoek. Ik ga geen enkele agrarier dwingen om mee te werken aan de fietsroute", zei Van Velzen woendag in de commissievergadering.

In de bijgewerkte visie op Recreatie en Toerisme ziet de VVD graag een koppeling met de economische agenda. D66 vraagt onder andere om een goede marketingparagraaf in de visie. Het CDA vindt het positief dat de wethouder nu met alle partijen in overleg treedt.

Volgens Rob ten Boden heeft het college al tijd genoeg gehad om met betrokkenen te overleggen. Trilokaal ziet graag meer mogelijkheden om te wandelen en gebruik te maken van horeca rondom de Kaag. De ChristenUnie vindt de ongereptheid van de natuur een belangrijk onderdeel van de recreatie visie. "Het lijkt wel of de grutto blij mag zijn dat wij in zijn huiskamer mogen rondbanjeren", aldus Nederstigt. Het Rondje Kaag ligt volgens de PvdA "zwaar op de maag" gezien de weerstand tegen de route. De cultuurhistorische waarde van de poldergebieden moet volgens Elsbeth Koek leidend zijn voor ontwikkelingen in het gebied. Het college kan zich volgens Koek beter richten op toeristische plannen die wel te realiseren zijn.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs